Mello 2022 – Semifinal(er)

Mello 2022 – Semifinal(er)

Foto: SVT

Så, nu är det dags för semifinaler (istället för Andra Chansen). Jag är glad över att duellerna är strukna, de var aldrig bra. MEN, varför är det två mini-semifinaler istället för en? Det hade väl räckt att två bidrag går vidare till finalen från en och samma semifinal, så blir det 10 bidrag i final? Eller?

Semifinal 1:
1. Tone Sekelius – My Way
Låten i sig har faktiskt växt hos mig, men Tone är för svag, både sångmässigt och allmänt på scen/”showmässigt”. Flummig formulering, but you get my point, right?
2. Alvaro Estrella – Suave
Den mest dansanta låten i semifinalerna, men också den mest intetsägande. Mainstream på riktigt. Och jag är fortfarande allergisk mot skrevgrepp. Jag säger tack-å-hej-men-nej.
3. Danne Stråhed – Hallabaloo
Jag vill verkligen att Danne går vidare, det hade gett lite skön variation i finalen, men är rätt säker på att det inte blir så.
4. Anna Bergendahl – Higher Power
Den här låten har, till skillnad från Tones låt, inte växt hos mig. Not at all. Den kunde varit bra, men den lyfter aldrig, vilket irriterar mig. Synd.

Gissningsvis går Tone och Anna vidare, oavsett vad jag tycker.

Semifinal 2:
1. Theoz – Som du vill
Jag tror fan att jag kan den här låten utantill nu (jag jobbar med 7-åringar, do I need to say more?). Den har blivit som en söt mygga; jag kan tycka att den är lite charmig samtidigt som jag bara vill smälla bort den.
2. Lisa Miskovsky  – Best to Come
Här är bidraget som jag tror borde varit i final redan, men som åkte till semi pga en röstmiss i deltävling 3. DÄRFÖR hoppas jag extra mycket att Lisa går vidare (utöver att hon är proffsigaste proffset i semifinal 2).
3. Lillasyster – Till Our Days Are Over
Den här låten är varken bu eller bä, och det kan gå hursomhelst. Vet liksom inte vilka som är Lillasysters fans. Kidsen?
4. Cazzi Opeia – I Can´t Get Enough
Detta måste vara låten som jag hört flest gånger av semi-låtarna. Jag tycker som när jag hörde den första gången; helt okej bakgrundsmusik. Lite sur sång idag dock…

Lisa borde gå till final, tillsammans med….Theoz eller Cazzi Opeia?


SLUTKOMMENTAR:
Woop, hade rätt i Semi del 1 – Tone och Anna till final. Angående Semi del 2……WTF!? Theoz och Cazzi Opeia till final!? Lisa missade finalen pga en röstningsmiss… NOT cool. Theoz hade jag tippat i appen, så där blev jag lite nöjd, men sursjungande Cazzi Opeia framför Lisa!? Nope, I’m not pleased…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.