About me

About me

[text in English below]

Hejhej! Charlotte heter jag.

Har länge bloggat om min kamp mot ätstörningar av alla de slag, men nu när jag äntligen har blivit “friskförklarad” så vill jag inte skriva om ätstörningar i själva bloggen. Istället har jag valt att göra separata sidor (se menyn ovanför) med information om ätstörningar och även en liten historia om hur ätstörningarna påverkade mitt liv under drygt åtta år, samt hur kroppsnojan levt med mig ända sedan dagis. De flesta vet att ätstörningsproblematiken har blivit värre de senaste åren, och jag tycker att det är förjävligt att det pratas så lite om detta i svenska skolor (och i samhället överhuvudtaget)

Så vad gör jag nuförtiden då? Ja, jag tänker inte spendera mer tid på något rehab iallafall! Jag blev färdigutbildad grundlärare våren 2019 (inriktning fritidshem och bild), så det är mitt heltidsjobb numera. Vid sidan av jobbet skapar jag runstenar (se min etsy-shop). Förutom pyssel och skapande, så är mina största intressen djur och natur, så jag försöker åka upp till mitt lantställe i Bohuslän så mycket som möjligt – mitt paradis på jorden. Där pysslar jag om en underbar häst* som jag känt sedan hon föddes (då var jag 8 år gammal). Min dröm är att skaffa en egen häst i framtiden, men så länge jag bor i Göteborg får jag nöja mig med min älskade lilla pissekatt Snurre, vilket inte är fy skam det heller! ♥

* fram tills den hemska dagen, fredagen den 13:e november, var det två fantastiska hästar (se bilden här nedanför). Kommer alltid kännas konstigt att det “bara” är en av dem kvar.

Mina älsklingar!

Jag började plugga Ämneslärarprogrammet HT14, med inriktning på åk 7-9 (matematik, biologi, fysik), på Göteborgs Universitet. En liten tanke med det var att i biologin kunna ta upp ätstörningar i förebyggande syfte, precis som man gör med sexualkunskap, och detta trots att vissa anser att “ätstörningar inte ska nämnas”. Bullshit säger jag! Efter ett år på universitetet tog jag ett break (truth to be told; lärarprogrammet är kaos) och fick istället ett heltidsvikariat som fritidspedagog på en låg-/mellanstadieskola i västra Göteborg. Jag trivdes helt fantastiskt bra och bytte sedan inriktning på universitet som nämndes ovan! 🙂 Jag jobbar även som säkerhetspersonal sedan 2011 på konserter, festivaler och större event runt om i landet – en inkomst utöver studiebidraget är guld värt.

Alla har vi en liten nörd inom oss, och mitt nördigaste intresse är Melodifestivalen, haha! Har aldrig missat det hittills. Brukar kalla det för “min religion” (även om 98% av bidragen är riktigt kassa – varje år).

P.S. Jag blir jätteglad om DU “gillar” min Facebook-sida! 🙂


About me

Hi y’all! I’m Charlotte!

Since many years I’ve blogged about my fight against eating disorders of all kinds, but now that I’m finally free from it, I don’t want to write about eating disorders in the blog itself. Instead, I have chosen to make separate pages (see the menu above) with information about eating disorders and also a story about how eating disorders affected my life for over eight years, and how my negative/distorted body image has lived with me ever since kindergarten. Most people know that eating disorders have become a big issue among young girls (and boys) in recent years, and I think it’s a real SHAME that there is so little talk about this in Swedish schools (and in society at all).

More to come.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.