Mello 2022 – Deltävling 4

Mello 2022 – Deltävling 4


Foto: SVT

Såhär tycker jag om alla bidrag i årets fjärde deltävling:

1. Anna Bergendahl – Higher Power
Anna är jätteduktig, och låten är helt okej – men den lyfter aldrig. Bidraget är för tråkigt för Mello-final. “Koreografin” vill jag inte ens kommentera. Men ja, blir kanske en plats i Andra Chansen? (Ja, jag vet att det heter “Semifinalen” numera, men jag har inte gått med på det mentalt ännu…)
2. Lillasyster – Till Our Days Are Over
Jag kan inte sluta störa mig på Martins outfit, så låten hamnar liksom i bakgrunden (där den gör sig helt okej, bortsett från en del sura partier i versen). Väldigt “snäll” och radiovänlig låt för ett band som Lillasyster… Har lite svårt att tycka någonting alls om detta, men mina elever vill skicka bidraget till Andra Chansen.
3. Malin Christin – Synd om dig
Sånt här kan alltid skrälla, men jag tycker inte att bidraget är tillräckligt bra för varken final eller Andra Chansen. Det är inte dåligt, men….nä. Blir uttråkad. Kom tillbaka nästa år med en bättre låt. Bye.
4. Tenori – La Stella
Nice try, but no. Malena Ernman rockade genren hela vägen till ESC 2009, men det är 13 år sedan. Kissepaus.
5. MEDINA – In i dimman
En av årets sommarplågor? Årets simplaste Mello-koreografi för kidsen? Japp, dubbelcheck på det! Detta är mina elevers solklara favoritbidrag, och jag tror att det här kan gå vidare. Personligen tycker jag dock att sånt här platsar i gyckel-facket.
6. Angelino – The End
Den här låten är så SJUKT lik en annan låt! Snälla hjälp mig, vilken är det!? Det här bidraget kan absolut ta sig vidare, men jag tycker att den är alldeles för “vanlig” och jag är lagom uttråkad. Bakgrundsmusik.
7. Klara Hammarström – Run To The Hills
Bra låt igen. Klara är en grym sångerska som kastar fram hit efter hit, MEN, den här gången är jag inte alls överens med själva framträdandet. Förra årets rymddräkt har förvandlats till en plastig eld-body där designen inte nådde hela vägen (what’s up with the skirt-thingy!?). Jag tycker inte att låten passar ihop med showen/looken över huvud taget, vilket är synd, för låten är som sagt bra…


SLUTKOMMENTAR:
Klara till final, det var givet. Att Medina fick andra finalbiljetten var inte lika självklart. Till Andra Chansen/Semifinalen åker Anna och Lillasyster. Jag tippade fel på Medina och Lillasyster, de skulle bytt plats! 😉

P.S. Den här deltävlingen behövdes inte. Fighten om ESC står mellan Cornelia Jakobs och Anders Bagge, där oddsen just nu är på Bagges sida. Klara kommer också att hamna i topp (gissningsvis bronsplats), men jag tror som sagt inte att hon kommer att vinna. Hon, alternativt Dotter, borde ha vunnit förra året.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.