Mello 2022 – Final!

Mello 2022 – Final!

Bild: Janne Danielsson/SVT

FINAL!!! Vem tror ni vinner i år då? Jag tror och hoppas att det blir stjärnskottet Cornelia Jakobs!!! Hur som haver, såhär tycker jag om samtliga finalbidrag:

1. Klara Hammarström – Run To The Hills
Jag tror att detta är låten som det pågått flest plagiat-diskussioner kring i år. Först skrevs det att låten var ett plagiat av Gabry Ponte, LUM!X, Prezioso – Thunder, men precis som Klara själv svarat så tycker jag att det enda som är likt är takten. DÄREMOT är Klaras refräng väldigt lik en annan refräng som nämnts i diskussionerna: Alan Walker ft. Sorana – Lost Control (B2A & Anklebreaker Bootleg). Anyway, jag tycker att både Klara och låten är bra, men what’s up med framträdandet!? Är det bara jag som inte ser någon som helst röd tråd i bidragets olika delar (text, koreografi, outfit, bakgrund…)? Klara löser säkert en pallplacering (topp-3), men jag tror och hoppas inte på någon vinst.
2. THEOZ – Som du vill
Fler än jag som har haft den här låten i huvudet konstant den senaste veckan? Meningen “Baby du är festen” är klistrad över hela mitt hjärnkontor. Att det här bidraget är en dunderhit bland barn och ungdomar är inte så konstigt, frågan är vad de äldre tycker? Hur det går för THEOZ känns svårtippat. Enligt oddsen kommer han sist, men jag är inte säker… Det BORDE dock bli en bottenplacering (8-12). Googla lite på “Nick Carter 90s” btw – är Theo Sveriges Gen Z-version?
3. Anna Bergendahl – Higher Power
För tredje gången: Låten lyfter aldrig = snark (*trycker på kryss-knappen a la Talang*). Faktumet att låten INTE HAR NÅGON TONARTSHÖJNING är tillräckligt för en bottenplacering (8-12). Internationella juryn brukar ha svårt för Anna, så det ska bli intressant att se vad de tycker i år…
4. John Lundvik – Änglavakt
Min första kissepaus. Jag gissar att det, för ovanlighetens skull, blir en bottenplacering för John (8-12).
5. Tone Sekelius – My Way
Tycker fortfarande att det här bidraget är “slöseri” på en bra schlagerlåt. Tone är ingen sångerska, tyvärr, och uppträdandet är verkligen inget att hänga i granen. Låten är trots allt såpass svängig att Tone troligtvis slutar på en placering någonstans mellan 5 och 8.
6. Anders Bagge – Bigger Than The Universe
Anders är GRYM och låten är riktigt bra, MEN vi har ett par problem. 1: Vår käre Bagge är inte folkkär utanför Sverige. Folk kommer inte att rösta för att “ååh vad härligt att han äntligen står på scen trots sin scenskräck” eller “åh han är så himla gullig på instagram med alla sina hundar”… I ESC krävs oftast mer än en bra röst och en bra låt, vilket tar oss till problem nr 2: Någon slags show är att föredra, och detta bidrag är 0% show. Det är en skönsjungande Bagge med en naturfilm som bakgrund. Jag tror dock att Bagge hamnar på pallen (topp-3).
7. Robin Bengtsson – Innocent Love
Robins bästa Mello-bidrag enligt mig. Inte för att det säger så mycket, men ändå… Gissar på en bottenplacering (8-12).
8. Faith Kakembo – Freedom
För det första så tror jag fortfarande att röstningen i deltävling 3 blev knas, och att Faith egentligen skulle hamnat i semi, inte i final… Hon må vara fantastisk, men låten är inte tillräckligt stark, så jag tror att det blir en bottenplacering (8-12) för Kakembo…
9. LIAMOO – Bluffin
Oklart varför oddsen är så bra för Liam. Han är bra, men inte låten. Bidrag med nattklubbsdunk och ljusshower, där rösten hamnar i bakgrunden, verkar dock poppis. Gick uppenbarligen bra för Benjamin Ingrosso 2018 (ofattbart), men det borde vara “gjort” nu…? Obviously not? Tippar att Liam, trots mina invändningar, slutar på topp-5.
10. Cornelia Jakobs – Hold Me Closer
Redan under första deltävlingen kände jag att vi hade en vinnare = Cornelia. Min enda tanke om en eventuell konkurrent var Anders Bagge – om han hade en stark låt. Japp, Anders Bagge tog sig direkt till final med dunder, brak och tårar, men nu i slutändan känner jag att inget bidrag har en chans mot Cornelia. This is the winner.
11. Cazzi Opeia – I Can’t Get Enough
Visst är bidraget lite charmigt, men låten är även grymt enformig/tjatig. Lite sura toner här och där gör inte saken bättre. Tror på en mittenplacering (5-8).
12. MEDINA – In i dimman
Här har vi mina elevers vinnare! Medina lär dock inte bli svenska folkets vinnare, men jag tippar att de slutar någonstans i mitten på resultatlistan (5-8).


SLUTKOMMENTAR:

Helt rätt vinnare; Cornelia Jakobs!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.