Mello 2022 – Deltävling 3

Mello 2022 – Deltävling 3

Foto: SVT

Såhär tycker jag om alla bidrag i årets tredje deltävling:

1. Cazzi Opeia – I Can´t Get Enough
Mina 7-åriga elevers favorit. Inte min. Det här är lite som småskön bakgrundsmusik på Top Shop: den stör inte mitt fokus på annat, och är heller inget jag kommer ihåg när jag går ut ur butiken.
2. Lancelot Hedman – Lyckligt slut
“Jag vill inte ha nåt vackert, jag vill ha nåt som är fult”… Eh, okej? En Håkan Hellström meets Ted Gärdestad-låt, framförd av Barbie-Kens lillebror. Varenda högstadietjej lär ge Lancelot 5 hjärtan, men näääää. För tråkigt och förutsägbart för min smak, men det finns säkert många som gillar det här…
3. Lisa Miskovsky  – Best to Come
Lisa är ett säkert kort gällande proffsighet, men Mello-låtar är inte hennes grej. Jag tycker att den här låten är rätt go – inget fantastiskt eller unikt, men den är småmysig (som de flesta av Lisas låtar). Scenshowen är dessutom riktigt trevlig, men räcker det till en finalplats i Mello?
4. Tribe Friday – Shut Me Up
Nämen, vad hände nu? High-school-romcom-vibbarna kom flygande igen, vad härligt! Låten i sig är väldigt lik en mängd låtar i samma genre, men jag välkomnar bidraget i Mello! Kul med lite variation.
5. Faith Kakembo – Freedom
Jag tycker verkligen om Faith. Hon är så himla duktig och har inga problem med att ta över hela scenen egen hand, men låten… Först och främst tycker jag att versen delvis påminner om Shallow (do you hear it too?), och låten i sin helhet uppfattar jag som rätt tråkig. Den saknar power. TÄNK om Faith hade fått en riktig powerballad i stil med Adele eller typ Disney-soundtrack? WOW.
6. Linda Bengtzing – Fyrfaldigt hurra!
“Alla flickor” (2005) är ett mästerverk och “Jag ljuger så bra” (2006) är också spot on. Därefter har jag inte blivit speciellt imponerad eftersom merparten av Lindas bidrag låtit som sämre versioner av de första hitsen. Det här bidraget är verkligen 100% Bengtzing; superpepp låt, färgglatt på scen, skrikigt, halvkass text och en hysterisk Linda. Är jag imponerad? Nej. Känns bidraget rätt i tiden? Nope. Är bidraget rimligt att skicka till ESC? Definitely not.
7. Anders Bagge – Bigger Than The Universe
Har haft sååå höga förväntningar på Anders Bagge, utan att ha en aning om vad jag egentligen förväntat mig. Makes sense, right? Jag har alltid tyckt om Anders, han känns så äkta och snäll…..och känslig? Eftersom han alltid varit så öppen med sin enorma scenskräck känns det så sjukt konstigt att nu se (och höra) honom sjunga på scen – i Mello! Hans röst är AH-MAZING, och låten är explosiv och kan nog sätta sig efter några varv. Bidragets svaghet är, enligt mig, Anders appearance (hittade inget bra svenskt ord). Kanske är det för att JAG är ovan att se honom i rollen som sångare, eller för att HAN faktiskt ÄR ovan att stå och sjunga på scen i egen hög person? Jag vet inte, men oavsett är det final som gäller för Anders.


SLUTKOMMENTAR:
Anders fick flest röster och går direkt till final – välförtjänt! Blev nästan lite tårögd över hans reaktion, speciellt när han fick ur sig “jag har inget självförtroende”. Åh! <3 Till finalen skickas också Faith. Jag tror personligen att det blev fel i rösträkningen här, eftersom en åldersgrupp i appen gav “tvärtom” jämfört med övriga grupper (se bild, så fattar ni vad jag menar). Lisa fick plötsligt 1 poäng, efter att ha fått höga poäng av alla andra. Så, EGENTLIGEN skulle nog Lisa gått till final, och Faith till Andra Chansen, men nu blev det….tvärtom. Till Andra Chansen skickas alltså Lisa och Cazzi Opeia.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.