Mello 2023 – Deltävling 1

Mello 2023 – Deltävling 1


Såhär tycker jag om alla bidrag i årets första deltävling:

1. Tone Sekelius – Rhythm of my show
För mig är detta en (tråkig) amerikaniserad, mainstream radiolåt som mixats med en gnutta Conchita Wurst och en liten nypa Sertab Erener. Förra årets låt var MYCKET bättre, även om framträdandet var stelt. Nej, Tone går säkert vidare när svenska folket röstar, men inte i min Mello-bok.
2. Loulou LaMotte – Inga sorger
Wohoo, ett av The Mamas-proffsen! Hade förväntat mig en powerballad på engelska, men icke. Det blir en typisk P3-älskvärd svensk smörpoplåt – som är helt okej, men inte mer….och inte i Mello. Låter lite som en skånsk variant på Laleh.
3. Rejhan – Haunted
Det krävs en viss typ av mood för att uppskatta sånt här. Mello-party-mood? Nix. Kissepaus.
4. Elov & Beny – Raggen går
Vafan hände nu!? Någon har slått samman en B-version av Brandsta City Släckers med Samir & Viktor. EPA-dunken har tagit sig in i Mellorummet. Jag blir motvilligt glad av inslaget, men det känns inte rätt. Behöver jag söka hjälp? Jag slänger ut en skrällvarning.
5. Victor Crone – Diamonds
Victor har en riktigt go röst, men allt han gör låter exakt likadant och det här bidraget lyfter aldrig. Nej tack för min del. …och är inte låten väldigt lik något med typ…..Swedish House Mafia? Hm, ska grunna lite på vilken låt jag tänker på.
6. Eva Rydberg & Ewa Roos – Länge leve livet
Okej, jag blev faktiskt skitnervös när jag såg att powerduon skulle ställa upp igen. Det går liksom inte att slå Rena rama ding dong… Jag tänkte “kommer det bli total pannkaka nu?” Men faktum är att de här fantastiska damerna inte KAN misslyckas. De är bara helt jävla underbara. Låten är inte lika bra som den förra, men vad gör det? Mello behöver lyckopiller som Eva och Ewa, punkt.
7. Jon Henrik Fjällgren, Arc North feat. Adam Woods – Where you are (Sávežan)
En sekunds jojk räcker, sen borde Jon Henrik vara klar för final. Jag önskar dock att bidraget innehöll ÄNNU mer jojk, för hos mig går det rakt in i hjärtat, trots att jag inte förstår ett skit. Det här är inte Jon Henriks bästa Mello-bidrag, men det är helt klart okej (vilket brukar räcka för en bra placering i Mello-sammanhang). Ses i Friends Arena.


SLUTKOMMENTAR:
Jon Henrik och Tone till final, som väntat! Tippade även rätt på Elov & Beny till semifinal, men trodde faktiskt inte att de skulle få sällskap av Victor Crone med tanke på hur tråkig hans låt är… Jaja, whatever, ingen vinst för någon av dem oavsett!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.