Mello 2022 – Deltävling 2

Mello 2022 – Deltävling 2

Foto: SVT

Såhär tycker jag om alla bidrag i årets andra deltävling:

1. Liamoo – Bluffin
Med tanke på hur duktig Liam är så känns det väldigt trist att rösten till stor del försvinner pga diverse ljudeffekter. Låten i sig är en klockren klubblåt, men inget jag personligen vill ha i Mello. Jag skulle skickat honom till Summerburst-scenen snarare än till Mello-finalen. Med det sagt (skrivet) så går Liam säkerligen till final, oavsett vad Queen Charlotte tycker.
2. Niello & Lisa Ajax – Tror du att jag bryr mig
Ehhh…. Vad hände med fröken Ajax Mariah Carey-wailande? Inte för att jag saknar det för 5 sekunder, men jag vill inte ha detta heller. Detta är bara fööör slätstruket, urtrist och DÅLIGT = en given kissepaus.
3. Samira Manners – I Want to be Loved
Less is more. Artister som Samira behöver ingen överdådig styling med en outfit för 250 000 spänn – Samiras röst är tillräckligt exklusiv. Men, låten är TYVÄRR för tråkig för min del. Söt, men lite väl tunn och…..tjatig. Jag hoppas dock att jag får höra mer av henne framöver. (Kanske ska slänga ut en skrällvarning a la Marie Lindberg?)
4. Alvaro Estrella – Suave
När mina elever i åk 1 fick tjuvlyssna på alla låtar igår och rösta om bästa bidraget, så var detta den stora vinnaren! Jag förstår varför barnen älskar den; Alvaro är ett välbekant ansikte efter förra årets hit, låten är glad och superdansant, det är eld på scen (“men Charlotte, är det RIKTIG eld!?”)… Ja, låten ÄR härlig på många sätt, precis som alla andra TUSENTALS latinoinspirerade poplåtar som låter i princip exakt likadant. Jag vill ha något som sticker ut i alla fall liiiiite. This one doesn’t. Och jag har BIG ISSUES med skrevklämmandet.
5. Browsing Collection – Face in the Crowd
“If you think you’re better than us, we’ve already won!” Haha, åh, ändå en galet skön mening… Men okej, jag tycker att den inspelade versionen är bättre, även om den här typen av high-school-romcom-rock bör spelas live. Låten gör mig glad eftersom den påminner mig om Letters to Cleo i den odödliga filmen “10 things I hate about you”. Men nej, det här är trots allt inget jag lägger till i mina Spotifylistor – eller skickar till Mello-final för den delen.
6. John Lundvik – Änglavakt
Här har vi mannen med rösten med stort R. MEEEEN VAD HJÄLPER DEEET!? John är så overkligt duktig, men jag tycker verkligen inte att låten är intressant för fem öre. Jag känner mig lurad, men above all; UTTRÅKAD. Jag hatar att vara uttråkad. Prutt.
7. Tone Sekelius – My Way
Om vi kunde radera trenchcoat-klänning-släpet-tyget och få Tone att dansa loss lite på scen så KANSKE jag hade uppskattat bidraget. Jag tycker liksom inte att låten passar ihop med scenshowen över huvud taget. Helhetsintrycket blir bara förvirrat, ett platt fall. Tänk om låten, som är en RIKTIG Mello-dänga, hade framförts av en dansglad stjärna som Christer Lindarw (eller Lena PH)? WOW. Skickar ändå ett mentalt hejarop till Tone som är den första transpersonen i Mello, och hoppas att hon ställer upp med roligare bidrag framöver! (…och visar att hon stöttas upp rejält av dolda sångare och sångerskor)


SLUTKOMMENTAR:
Liamoo till final, inga konstigheter, ihop med……John Lundvik!? I didn’t see that coming. Till Andra Chansen åker Alvaro Estrella och Tone Sekelius. Angående pausunderhållningen; Eva Rydberg och Ewa Roos är seriöst några av Sveriges mest strålande stjärnor! Deras inslag var så fantastiskt att jag inte hann tippa klart i Mello-appen! 😛

P.S. Jag tror fortfarande att vi hade kunnat vinna hela Eurovision med Ding Dong-originalet…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.