Mello 2019 – Final ikväll!

Mello 2019 – Final ikväll!

Då var det dags för mellofinal a la 2019! Vem tror ni vinner? Jag vill tro att vinnaren är självklar, men som vi alla vet kan precis vad som helst hända i mello-sammanhang (inte minst pga pissjuryn som ska lägga sig i). Anyway, såhär tycker jag om samtliga finalbidrag:

1. Jon Henrik Fjällgren – ”Norrsken”
En av mina absoluta favoriter ikväll. Låten har växt som fan (för min del), och det hade varit sååå härligt att skicka världens charmigaste (och jojkande) same till ESC, men det blir troligtvis inte så. Oavsett hur det går; Jon är en stjärna.
2. Lisa Ajax – ”Torn”
Kissepaus.
3. Mohombi – ”Hello”
Detta och Jon Henriks bidrag är de som jag lyssnat på överlägset mest av årets mello-låtar. Trots att låten inte är vidare märkvärdig så tilltalar den mig, mycket tack vare Mohombi som gör numret riktigt bra. Detta är ett av bidragen som jag sett live tre gånger, så jag har kvar den goa känslan som uppstod i Scandinavium när Mohombi upträdde. En favorit ikväll helt enkelt, oavsett hur det går.
4. Lina Hedlund – ”Victorious”
Tippad bottenplacering enligt oddsen, och jag tror att det stämmer. Härligt med lite schlager-fläktar, men det här bidraget är som en svag Charlotte Perrelli-imitation. Helt okej utfyllnad i en schlager-final.
5. Bishara Morad – ”On my own”
Kommer Bisharas nerver att hålla sig i schack? Oklart. Oddsen pekar på en bronsplacering, och det kan mycket väl stämma. Det känns som att det finns en viss skrällvarning gällande Bishara, men jag hoppas inte att han vinner. Han är superduktig, men behöver mer kött på benen. Som jag skrev i inlägget om deltävling 4; Ge honom några års röst-träning, så kommer den här killen nå långt.
6. Anna Bergendahl – ”Ashes to ashes”
Som jag skrivit innan; Annas röst är to die for och scenen är magisk, men det räcker inte hela vägen. Låten är helt okej, men inte mer.
7. Nano – ”Chasing rivers”
Jag gillar Nano och jag gillar låten, men bidraget är nog lite för “tungt” för mellopubliken. Blir troligtvis en placering på den nedre halvan av resultatlistan för Nano iår.
8. Liamoo och Hanna Ferm – ”Hold you”
Duon som tippats ta hem kvällens silvermedalj. Jag står kvar vid att jag inte tycker att detta är något vidare bra bidrag. Låten är mest tjatig och…..tråkig. Både Liam och Hanna är grymma artister som förmodligen kommer att gå långt, men inte tillsammans.
9. Malou Prytz – ”I do me”
Hoppsan, det här bidraget har jag faktiskt glömt av. Det enda jag kommer ihåg är tjejens outfit.
10. John Lundvik – ”Too late for love”
Här är vinnaren enligt alla odds (samlade på eurovisionworld.com), och jag hoppas att oddsen har rätt iår. Låten är både “fin”, svängig, allsångsvänlig, har ett underbart gospel-inslag, och viktigast av allt: John är rakt igenom superproffsig. Vi får hoppas att det inte är too late for love! 😉
11. Wiktoria – ”Not with me”
Ännu ett riktigt proffs med en makalös röst. Detta är dock Wiktorias tråkigaste mello-bidrag hittills, enligt mig.
12. Arvingarna – ”I do”
YES! Vilken avslutning! Finalens festligaste bidrag drar ihop mello-säcken! Det är ingen vinnare, men det spelar ingen roll. Detta är schlager. Detta är fest.


SLUTKOMMENTAR:
YES!!! Både internationella juryn och svenska folket var överens; John ägde finalen! Att samtliga länder i den internationella juryn gav John 12 poäng gjorde vinsten historisk. Mäktigt! Jag tror att det kommer gå riktigt bra för Sverige i årets ESC! 😉Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.