Mello 2020 – Deltävling 1

Mello 2020 – Deltävling 1

Alright, Linköping… (fick se deltävlingen i efterhand, sorry)

Foto: Jonas Ekströmer / TT


Såhär tycker jag om alla bidrag i årets första deltävling:

1. The Mamas – Move
Asså dessa brudar, så sjukt grymma! Hade önskat en ännu starkare låt från denna power-trio, men jag tror ändå att detta kommer vara ett av årets bidrag med högst kvalité.
2. Suzi P – Moves
Äähhh… Vad är det här? Sjukt oklar låt. Och nej, jag tycker inte att Suzi hade några nice moves över huvud taget.
3. Robin Bengtsson – Take a chance
Say whaaaat; Jimmy Jansson slår rekord i att ha flest låtar med i ett Mello? Vad sysslar Thomas G:son med? Hm… Anyway, låter än trist och smörig. Mainstream deluxe. Dessutom börjar jag tröttna på Måns-grejen med “animerade figurer i bakgrunden”. Robin får dock ett plus för de glittriga dojjorna.
4. Malou Prydz – Ballerina
Där kom han ju, G:son! IHOP med Jimmy Jansson… “Sia möter Eurovision”, ehhh, nej!? Förutom en uppenbar dans-ripoff från Sia då… Lite lätt tjötig låt, men jag tycker ändå att Malou är duktig. Eftersom kidsen älskar henne så borde hon ha en säker biljett till Andra Chansen.
5. OVÖ – Inga problem
OVÖ = Om vi överlever… Alright, whatever. Jag tycker att sånt här är pisstrisst (japp, en solklar kissepaus), men bidraget känns perfekt för Bröderna Norberg att göra parodi på.
6. Sonja Aldén – Sluta aldrig gå
Mello-myspys! Absolut ingen av hennes bättre låtar, men hon är grym, och det måste alltid vara med några mysbidrag i Mello. En “sak” som jag inte gillade var dock hennes klänning. Den hade varit skitsnygg om man inte såg benen genom kjolen. Så, den kanske hade varit klockren som byxdress istället?
7. Felix Sandman – Boys with emotions
Jag tycker fortfarande inte om Felix förra Mello-låt, helt obegripligt att det gick så bra för den. Men, till årets bidrag: det här är ännu sämre. Ett riktigt kasst bidrag. Sånt här FÅR INTE gå till final, trots en massa hjärtröstande småtjejer.


SLUTKOMMENTAR:
The Mamas och Robin Bengtsson till final, vilket känns helt okej eftersom Felix fick nöja sig med Andra chansen – ihop med Malou. Gillar det lilla inslaget i deltävlingens intro, om att skippa flyget/helikoptern för miljöns skull, btw! Guldstjärna för det.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.