Mello 2024 – Deltävling 5 + Kval

Mello 2024 – Deltävling 5 + Kval

Foto: SVT

Såhär tycker jag om alla bidrag i årets femte deltävling:

1. Marcus & Martinus – Unforgettable
Känns som ett uppgraderat Eric Saade-bidrag, med skillnaden att tvillingarna faktiskt KAN sjunga (kanske inte riktigt kommer fram i den här låten, men ändå). Låten i sig känns som tagen ur en Bodycombat/fitness-playlist, inte riktigt en passande Mellolåt enligt mig… Texten vill jag inte ens gå in på. Sen stör det mig faktiskt att Marcus & Martinus är vinsttippade i år (att representera Sverige i ESC alltså). Varför? För att de är norska givetvis! Hade de varit bosatta här så kanske jag hade känt annorlunda, men det är de ju inte vad jag vet… Varför satsar de inte på att representera Norge istället!? Hemska outfits btw… Och ja, de går till final.
2. Chelsea Muco – Controlla
Nu kom det lite Lejonkungen-vibes igen! Det här bidraget är bottentippat, men jag tycker inte att det här är “dåligt”. Mycket färg a la solnedgång och en dansvänlig låt som gör mig glad, MEN, Chersea (ja, hon heter egentligen så) verkar inte riktigt lika pepp som låten? Väldigt synd att dansarnas energi inte återspeglas hos sångerskan så att säga… Lär åka ut (möjligtvis kval), men det är verkligen INTE kvällens sämsta bidrag.
3. Jay Smith – Back to My Roots
Jag gillar den här snubben, men låter det inte lite som “Nickelback goes country”…? Oddsen säger att det blir kval för Jay, och det kan säkert bli så eftersom det här bidraget står ut lite från de övriga, men jag är inte speciellt imponerad… Han känns bättre än såhär på nåt vis. Tveksamt om de som röstade fram honom som Idol-vinnare 2010 är heta på telefonerna, men ja, han borde lyckas ta sig till kval. Önskar bara att han dissade cowboyskjortan, känns inte helt rätt på honom. MEN, om han har ett “country heart”, vem är jag att ta skjortjäveln ifrån honom?
4. Elecktra – Banne maj
Årets dyraste mello-outfit? Troligtvis, men ingen outfit i hela världen kan rädda det här bidraget. De som tyckte att Gunilla Persson var kass måste ändå erkänna att detta är sjutusen gånger sämre. “Elecktra” kan varken dansa eller sjunga, och låten ser jag inte att någon hade kunnat skapa magi av. Fan vad jag saknar riktig dragshow-kvalité (AFTER DARK!!!) på melloscenen… Slutsats: Åker inte Elecktra ut ikväll så vet jag inte vad jag ska tro om mellofolket i Sverige längre. Inte för att mina tankar är speciellt höga om alla andra melloföljare jämfört med mig själv då, men… 😉
5. Annika Wickihalder – Light
Det här är ett helt nytt ansikte för mig. Mycket intressant röst! Låten är TYVÄRR lite slätstruken och tjatig, trots viktigt budskap, men borde lösa en kvalbiljett. Känner inte att det dyker upp fler åsikter ur mitt mellohjärta gällande det här bidraget faktiskt, vilket betyder att det varken är toppen eller botten (eller ok, outfiten är botten). NEXT!
6. Medina – Que sera
Den proffsiga versionen av Samir & Viktor är tillbaka, woooop! Bara den där cykeln borde kunna gå till final på eget hjul (he….he….he). Förlåt, en extra deltävling har tagit på mina mellosuperkrafter, be so sure! (: Blir förvånad om Medina inte tar sig till final. Låten är inget anmärkningsvärt på något sätt, men Medina ÄR kvällens vinnare i mina ögon och öron.
Programledare och mellanakter
Carina var tråkig och intetsägande i vanlig ordning i årets Mello. Introt med någon svensk skådis som jag inte känner till var totalt värdelöst. Björn Gustafsson körde en småcharmig sång “från sin döda morfar” till sin fullt levande mormor som satt i publiken, lite kul. Uppskattar att han är mänsklig och tappar bort sig ibland faktiskt (och säger åt publiken att deras klappande i takt troligtvis inte hjälper till, haha)! Hyllningen av Fredrik Kempe var dock kvällens bästa inslag, synd att det inte gick att rösta på. Maffigt och snyggt!


SLUTKOMMENTAR:
Marcus & Martinus fick flest röster (tänka sig va!?) och går direkt till final, tillsammans med Medina (woooop!). Till kval skickas Annika Wickihalder och Jay Smith. Helt rätt enligt mig, och ÄNTLIGEN fick jag alla rätt på tippningen, haha! Nu har vi hört alla årets bidrag, men jag ser faktiskt ingen självklar vinnare. Jag VILL INTE skicka Danny eller ett norskt tvillingpar till ESC!??!?


KVAL:
Eh, vad var detta för sjukt dåligt upplägg!? Höll på att missa att kvalet kom nu direkt efter sista deltävlingen. Skitkasst. Blev änna stressigt med hjärtröstandet (och fan så stressigt det blir på jobbet för oss lärare som planerat något för finalveckan och missat att kvalet inte var ett separat program). Jaja, de som får finalbiljetter från kvalet är Annika Wickihalder och…..*drum roll* Jay Smith! Kände mig nästintill stensäker på att Fröken Snusk skulle ta sista finalbiljetten. Lite intressant att det blev just de två från DAGENS deltävling som gick till final från “kvalet”? Får jag slänga ut en kvalificerad gissning att upplägget ändras redan till nästa år…?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.