Mello 2024 – Deltävling 4

Mello 2024 – Deltävling 4

Foto: SVT

Såhär tycker jag om alla bidrag i årets fjärde deltävling:

1. Albin Tingwall – Done getting over you
Jag hade alldeles för höga förväntningar på det här bidraget. Låten är medelmåttig (lite A-ha/Take on me-vibes?), sånginsatsen ok, men herregud vad obekväm Albin ser ut när han genomför sin “koreografi”! Jag tror verkligen att vi kommer att få se mer av Albin, men inte i årets Mello (om inte alla Idol-tittare bestämmer sig för att rösta). Han behöver mer scenvana, sen kan han säkert bli hur bra som helst, men ikväll tror jag att han åker ut.
2. Lia Larsson – 30 km/h
Årets “Boten Anna” a la EPA är här!!! Nu vet jag vad mina elever kommer att vilja lyssna på 24/7 när jag kommer tillbaka till jobbet efter 15 månaders föräldraledighet… Det här är verkligen ingen fantastisk sånginsats eller perfektionism någonstans, men däremot är det full fräs, färg och fest deluxe, vilket borde räcka till kval för Lia. Fråga: Är det nu TikTok-profilerna börjar infiltrera Mello på riktigt?
3. Dotter – It’s not easy to write a love song
Samtidigt som jag förstår jämförelsen mellan Dotter och Loreen (när hon kör Tattoo), så… Nä. Loreens outfit var en symmetrisk läder/mesh-skapelse som skulle vara lite “krigar”- och ökeninspirerad. Dotter har på sig ett assymetriskt set av garn (kanske inte lika poppis på en kvinnlig krigare i random sci-fi-serie, eller?). Anyhow, det här ett riktigt starkt bidrag. Dotter ska ha haft stora problem med rösten inför kvällen, men det märks väl inte något speciellt? Jag blir ruggigt besviken på svenska folket om inte Dotter går direkt till final. Ett av de bästa bidragen i hela tävlingen hittills.
4. SCARLET – Circus X
Här är kvällens “Gunilla Persson”; ett bidrag som gått från bottenrankad till topprankad! Jag tror verkligen att det här kan gå hem i de yngre kategorierna, men har svårt att gissa hur de äldre tänker om detta… Så, final eller kval? Personligen hade jag nog skickat SCARLET och Dotter till final ikväll (ja, jag har redan tjuvlyssnat på alla bidrag). Med det sagt, så är den här låten verkligen inget “speciellt”, MEN den har ett gôtt beat, refrängen sätter sig och bidraget är bra mycket roligare att titta på än de flesta av årets bidrag.
5. Lasse Stefanz – En sång om sommaren
Mysigaste bidraget ikväll, helt klart! Det är svårt att hitta säkrare artister än ett dansband som spelat ihop i över hundra år (ish), men funkar det i Mello nuförtiden? Absolut inte. Meeeeeen, vafan gör det!? Jag tycker att det är jättetrevligt med bryggorna, vassen och det countrydoftande gunget. Rätt säker på en bottenplacering, men kvällens kissepaus står Albin för, inte Lasse Stefanz. Jag menar, sommarfeeling i februari, vilken grej!? Let’s go Svensktoppen!
6. Danny Saucedo – Happy that you found me
Förutom att den här låten är brutalt lik någon/några av alla sönderspelade EDM-hits som varenda radiokanal hjärntvättat oss med under de senaste 15 åren, så är jag så förbannat trött på Danny i Mello. LÄGG AV! Du kommer inte att vinna, stay away! Enligt oddsen är detta kvällens vinnare, men VARFÖR!? För att…..det är Danny? Är så otroligt trött på när folk röstar vidare en artist (oavsett låt/insats) istället för ett bra bidrag. BAAAAH!!! Personligen skickar jag Danny och hans otroligt tjatiga låt till kvalet, detta är fanimej inte bättre än så, men han lär ju peta ner SCARLET till kval och själv ta en finalbiljett. Uuuuuuuuuuurk.
Programledare och mellanakter
Missade introt pga bebisnattning, får kolla det i efterhand. Är inte superimponerad av Björns insats mellan varven ikväll, även om han TROTS ALLT är roligast i årets Mello. Carina har jag knappt lagt märke till, är det för att hon varit så intetsägande? Eller har jag bara börjat stänga av hjärnan mellan bidragen?


SLUTKOMMENTAR:
Danny till final, snark, men dit åker även Dotter! Halleluja! SCARLET tog sig till kval tillsammans med…..Albin (!?!?!?). Ooookej. Noterbart: 12 poäng till Lasse Stefanz från telefonrösterna, mäktigt! …men 12 poäng från 75+ till Albin!? Sjukt spännande spridning på rösterna ikväll… Godnatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.