Mello 2024 – Deltävling 3

Mello 2024 – Deltävling 3

Foto: Robin Lorentz Allard

Såhär tycker jag om alla bidrag i årets tredje deltävling:

1. Jacqline Moss – Effortless
För en gångs skull hör jag DIREKT vilken känd låt delar av verserna är som klippta från; Beyoncé – Crazy in love. Förutom att låten inte känns speciellt unik (obviously) så är det ett snyggt och proffsigt nummer som borde gå direkt till final. Hade personligen bytt outfits på både sångerska och dansare dock (för familjefridens skull)…
2. Clara Klingenström – Aldrig mer
Känns som en något sämre version av hennes senaste bidrag. Med det sagt, så kan låten säkert växa, och den kommer med största sannolikhet att spelas non-stop på radio framöver. Gissar på kval, även om den kan nosa på finalbiljett med tanke på Claras popularitet och Håkan-soundet.
3. Kim Cesarion – Take My Breath Away
Hade Benjamin Ingrosso stått på scen med det här bidraget så hade det blivit final, hur kass jag (och eventuellt du) än anser låten vara. Lite sjukt ändå!? Låten är väl egentligen inte KASS, men däremot allmänt tråkig/tjatig och innehåller inget nytänk whatsoever. Gissar att den åker ut. Angående koreografin: Är det någon, NÅGON, som tycker att det är snyggt/coolt/sexigt när dansarna håller sig i skrevet och rullar höfterna? Jag vill verkligen veta, så om någon känner sig träffad, please speak up!
4. Klaudy – För dig
Om alla Viktor Leksell och Håkan Hellström-fans röstar, så hade detta kunnat gå vidare. Min gissning är dock en sistaplacering, alternativt en femteplats. Trots att jag inte diggar bidraget för fem öre, så tänkte jag först ge honom en liten guldstjärna för att han “är från Göteborg”, som det står överallt, MEN ICKE! Uppvuxen i Götet, ja, men född i Linköping (!!!). Där har Viktor och Håkan ett viktigt övertag (DET trodde jag aldrig att jag skulle skriva)! 😉 Men, eftersom jag är lite extra snäll idag så får han ändå en guldstjärna – för växterna på scen. Det ser trevligt ut.
5. Gunilla Persson – I Won’t Shake (La La Gunilla)
Jag har inte sett ett enda avsnitt av Svenska Hollywoodfruar, men jag har ändå förstått att Gunilla varit en av de “minst poppis” deltagarna. Det som jag HAR sett av den här kvinnan (via Instagram) är hur hon tagit hand om sin dementa mamma, Iris, fram tills hon gick bort förra året, 97 år gammal. Kanske är hennes Mello-intåg ett sätt att gå vidare efter en väldigt jobbig period? Vad vet jag. Gunillas bidrag var länge bottentippat, men oddsen har stadigt gått ner under den senaste veckan. Efter att ha tjuvlyssnat en del innan, så tycker jag att bidraget växer (ja, faktiskt). Nej, det är ingen vidare sånginsats, och nej, det är ingen fantastisk låt, MEN JAG BLIR TAMEJFAN PEPP! Lite country, lite balkan, trallvänlig som fan, glitterklänning och cowboy-dansare… En fantastisk kampsång a la Gunilla! Gissar på kval (eller blir det en finalskräll?).
6. Cazzi Opeia – Give My Heart a Break
Ett rosa glitterfluff som kör Pet Shop Boys, frågor på det? Mja, kanske några. Men den här glada färgbomben till bidrag borde väl ändå gå hem relativt bra i flera olika ålders(röstnings)kategorier? Tippar på final. Dansarnas outfits förövrigt… Jag vet knappt vad jag tycker alltså. En del av mig fullkomligt älskar dem, medan den andra delen inte kan sluta stirra på “skorna” och undra hur någon ens kom på den horribla idén.
Programledare och mellanakter
Introt med Gynning och Meltzer var TYVÄRR inte kul. Alls. Synd, på två annars roliga TV-personligheter. Carinas artistdejter gillar jag inte heller, men i övrigt hade Carina sin bästa deltävling hittills. Jäkla tur att Björn drog några skämt emellanåt, han räddade kvällen.


SLUTKOMMENTAR:
Jacqline och Cazzi Opeia till final, som väntat, och Gunilla till kval (tjohoo!). MEN, till kvalet gick även Klaudy (say whaaaaaaaaaaat!?). Var det alla P3-nissar och Håkan Hellström/Viktor Leksell-fans!? Trodde faktiskt aldrig att han skulle slå ut Clara (även om de har lite samma lyssnarskara?). Spännande, och oväntat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.