Mello 2024 – Deltävling 2

Mello 2024 – Deltävling 2

Foto: SVT

Såhär tycker jag om alla bidrag i årets andra deltävling:

1. Maria Sur – When I’m gone
Refrängen känns VÄLDIGT bekant. Den påminner (bland annat) lite om Sias Move your body… Anyway, det här är ett snyggt, modernt och någorlunda pampigt nummer, men hur bra är låten EGENTLIGEN? Den går säkert till final, men jag är ändå inte direkt superimponerad.
2. Engmans Kapell – Norrland
No no no no no no Norrlaaand! Alltså, nej. De är ju jättegulliga på något sätt, och jag uppskattar instrumenten och att de faktiskt KAN sin grej (till skillnad mot många andra mellonissar), men nej. Hade säkert röstat om jag var Norrlänning, men det är jag inte, såatteh… Tror varken på Mello-skräll eller Svensktoppen-placering när det gäller denna. Bye.
3. Dear Sara – The Silence of you
Men åååååh vad trött jag bliiiiir!!! Den här låten hade kunnat bli grym (eller ja, mycket bättre) med en mer energisk och karismatisk (säker?) artist. Hennes röst är absolut intressant, men hon lyckas TYVÄRR inte leverera det som låten hade “behövt”. Kanske kan bli kval för Dear Sara, men jag tycker verkligen att bidraget är en misslyckad kombo (låt + artist). Jäkligt synd, för låten är inte helt dum.
4. C-Joe – Ahumma
Oddsen har talat emot C-Joe, men jag måste säga att det här bidraget piggar upp. Det gör mig glad. Känns som att någon slängt in Lejonkungen i Mello, och jag tycker att det är festligt. Visst, låten är dundersimpel och inte det minsta unik, men jag skulle inte bli helt förvånad om C-Joe lyckades ta sig till kval (det är han vs. Dear Sara).
5. Liamoo – Dragon
Här har vi en erkänt duktig grabb, och han lär gå direkt till final, men jag är fortfarande inte speciellt imponerad. Det är en mainstream, internationellt gångbar låt med krystad text och lite extra eldpuffar för effekt. Vinnande koncept i Mello? Probably. “Hade varit bra som soundtrack i en film”, var en av mina första tankar (…kanske för att refrängen är förbannat lik ett serieintro eller nåt?). Men hamnar den i min Mello-playlist? Troligtvis inte, även om jag tror att det finns ett visst potential för den att växa. På tal om att växa, vafan är det för skägg!? Antingen mer, eller Shift + Delete!
6. Fröken Snusk – Unga och fria
Det sjukaste med det här numret är att det är kvällens “mesta schlager” och låter stundtals som en reklamlåt för Sverige (någon som fattar vad jag menar?). Med det sagt, så tror jag att Fröken Snusks “appearance” slarvar bort några röster; jag tror inte att artisten i sin helhet går hem hos alla ålderskategorier. Blir nog ändå kval, men hade Fröken Snusk haft ett annat artistnamn (typ Linda Bengtzing) och skippat rånarluvan så hade det här lika gärna kunnat gå direkt till final, trots en något svajig sånginsats. Lite Sarek goes Rednex-vibbar gömda bland allt dunkadunka och rosa.
Programledare och mellanakter
Vem i heligaste helvete är idioten bakom Carina Bergs manus ikväll? Katastrof, fattade absolut ingenting (skulle det vara kul, eller…?). Kära SVT, ni behöver hjälp, och jag finns här. Trist med mordet på “Fyra bugg och en Coca Cola” btw… Björn Gustafssons insats mellan bidragen var för anonym för att kommenteras, men det gör inget, för solen gick upp när han fick stå på scen med Kristian Luuk. Oändligt passerkort också, vilken grej! 😛


SLUTKOMMENTAR:
Liamoo och Maria Sur till final, som väntat. Sen lyckades Dear Sara bannemig ta sig till kval, ihop med Fröken Snusk. Skulle uppenbarligen inte ha ändrat min tippning (bytte plats på Dear Sara och C-Joe till kvalet). Whatever!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.