Mello 2024 – Deltävling 1

Mello 2024 – Deltävling 1

Foto: TV4

Såhär tycker jag om alla bidrag i årets första deltävling:

1. Adam Woods – Supernatural
Jag är faktiskt dödligt allergisk mot sånt här (eller ja, bara nästan, annars hade jag aldrig överlevt alla mellokvällar). Känns som att jag har hört låten hundratusentals gånger förut, killen satsar på en Kalles kaviar-look fast med extra brun-utan-sol, massa tjejer blir heltokiga utan att veta varför, och jag längtar till nästa bidrag. Tror jag. Gissar på kval för Adam.
2. Samir & Viktor – Hela världen väntar
Honestly, alla låtar av den här duon låter i princip exakt likadant, även om detta nog trots allt är den sämsta? Men, trots att låtarna egentligen är rätt meningslösa så bjuder Samir & Viktor på en energi som väldigt få andra artister någonsin kommer att lyckas med, vilket de ska ha en jävla cred för. Det blir fest, och kanske lär sig några lågstadieelever den urusla koreografin utantill. Det här kan mycket väl gå till final för att……det är Samir & Viktor. Men, jag satsar på kvalplats, som bäst. Btw, läste att de tagit sång- och danslektioner inför comebacken. Sug lite på den.
3. Melina Borglowe – Min melodi
Svensktoppen nästa! Det här ett sånt där bidrag som kan både skrälla och komma sist. Småmysig visa utan extra krusiduller. Oavsett hur det går så tror jag att artisten får en rejäl skjuts i karriären. Genren är smal, men de som älskar den ÄLSKAR DEN. Men ja, jag gissar på en mellanmjölk-lagom placering på Svensktoppen, snarare än en skräll i Mello (hon gör nog ingen “Marie Lindberg” så att säga).
4. Elisa Lindström – Forever Yours
NU kom schlagern in i Mello 2024, kul! Låten är verkligen en mix av allt vi redan hört från Charlotte Perelli, Jessica Andersson och Sanna Nielsen = inget nytt eller exklusivt under discokulan. Med det sagt, det kan gå hursomhelst för dansbands-Elisa. Final, åka ut… Beror på hur schlagertörstande svenskarna är. Vill bara tillägga att jag tycker att hennes klänning/kjolbaddräkt är fruktansvärd. För en total schlagerkänsla hade det behövts en FRÄSIG look med GLITTER (i outfiten alltså, inte på händer och vader (wtf happened!?!?!?)).
5. Lisa Ajax – Awful Liar
Ni som följt mina kommentarer år efter år vet att jag inte är ett Ajax-fan, men jag tror ändå att detta är hennes bästa Mellobidrag (hittills), vilket BORDE betyda final. Hade det varit Zara Larsson som släppt låten hade den blivit en hit direkt, även om den egentligen inte är AH-MAZING. Jag måååste bara försöka lista ut hur scenografen tänkte med frigolitstenarna… Någon som har en idé?
6. Smash Into Pieces – Heroes Are Calling
En visuell show med extra allt. Låten är medioker, rösten nasal, men gissar på en finalbiljett. Bara en fråga: What’s the fuck up med tygbiten som hänger över sångaren!? Vad ska det ens föreställa!? Den är faktiskt VÄRRE än den hemska västen han hade i fjol. Ser ut som att en av mina 8-åriga elever försökt fixa en outfit till ett på förhand misslyckat Fortnite-party.
Programledare och mellanakter
Jag gillar verkligen Carina Berg, men introt var lite väl krystat för min smak. Sen tycker jag inte riktigt att hon kom till sin rätt idag, men kvällen är ändå godkänd i min bok. Och LYCKAN när Björn Gustafsson visar sig i Mellosammanhang!? HALLELUJA MOMENT! Visst, han kommer troligtvis aldrig att kunna slå sina mellanakter 2008 (seriöst, det är 16 år sedan!!!), men han är varmt välkommen tillbaka! <3 Gällande A-Teens; jag har väldigt svårt för Marie Serneholt som soloartist (I’m team Lumholdt), men det är faktiskt lite episkt med en A-Teens “comeback”. Vet inte hur många gånger jag tränat och tävlat i disco till deras Floorfiller och Gimme-version! Love it! Men alltså de där kommentatorerna… När inser SVT att JAG borde sitta där!?


SLUTKOMMENTAR:
Tippade rätt gällande finalisterna, Lisa Ajax och Smash Into Pieces, men sen blev jag lite chockad. Elisa gick till kvalet (!!!) tillsammans med Adam Woods. Trodde ändå att Samir & Viktor skulle ta en kvalplats, trots kass låt. Men, det verkar som att mellotittarna faktiskt var sugna på schlager, trots allt! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.