Mello 2023 – Final!

Mello 2023 – Final!


FINAAAAAL!!!
Och nej, jag skrev inget blogginlägg om semifinalen förra veckan, kändes inte som att det behövdes i år (ingen vinnare där ändå). Frågan är om finalen ens är nödvändig? Enligt Eurovisionworld.com är vinstchansen för Loreen 88% (!!!)… Det är nog det mest överlägsna i Mello-odds som jag någonsin sett!? Och enligt mig finns det faktiskt ingen annan vinnare. Vägrar att skicka ett norskt tvillingpar (enligt oddsen kvällens silvermedaljörer) som Sveriges bidrag i ESC…

Jag har redan skrivit vad jag tycker om alla årets bidrag, men här kommer ändå några snabba meningar om varje finalbidrag:

1. Jon Henrik Fjällgren, Arc North feat. Adam Woods – Where you are (Sávežan)
Stark inledning på finalen! Jag är jäkligt svag för Jon Henrik och hans jojk faktiskt… Den skär rakt in i hjärtat på mig, även om låten i sin helhet inte är fantastisk. Topp 5.
2. Tone Sekelius – Rhythm of my show
Ett av de sämre finalbidragen = bottenplacering (plats 9-12). Blir det en bättre placering så beror det troligtvis på annat än låten…
3. Mariette – One day
Det här är för tråkigt och präktigt. Tycker inte att Mariette skulle gått vidare från semin, hon skulle bytt plats med Tennessee Tears… Menmen, nu är hon i final och får nog nöja sig med en bottenplacering (plats 9-12).
4. Marcus & Martinus – Air
Luktar silvermedalj. Det här är helt okej, men inget vi (läs Sverige) ska skicka till ESC. Enligt mig.
5. Panetoz – On my way
Nejnejnej… Dålig låt från bra grupp. Kul med lite variation i startfältet, men det här kommer inte att placera sig bättre än mitten-botten (plats 7-10).
6. Maria Sur – Never give up
Lika lite som jag vill skicka ett par norska penntroll vill jag skicka en ukrainsk balladsångerska till ESC för Sveriges räkning. Med det sagt så menar jag inte att Maria är kass, för det är hon inte, men låten är för basic. Gissar på topp-5-placering.
7. Smash Into Pieces – Six feet under
Kan detta vara en av låtarna som växer mest med varje lyssning? Kanske, men jag får ändå lite huvudvärk. Tror att de kommer landa på topp 5.
8. Kiana – Where did you go
Blir så förvånad varje gång Kiana öppnar munnen. Så stark (och ganska mörk) röst! Tycker att låten är rätt bra trots att den är extremt mainstream. Tippar dessvärre på en mitten-botten-placering (plats 7-10).
9. Nordman – Släpp alla sorger
Perfekt uppvärmning innan kvällens vinnarbidrag! Nordman funkar alltid för mig, punkt. Tror på en mittenplacering på resultatbrädet, typ 6:a, 7:a eller 8:a…
10. Loreen – Tattoo
Blir MYCKET förvånad om inte Loreen vinner stort ikväll. Låten växer med varje lyssning och framträdandet är storslaget, MEN jag står nog ändå fast vid vad jag skrev under deltävling 4; jag gillar hennes tre tidigare Mello-bidrag mer än Tattoo.
11. Theoz – Mer av dig
Jadu, Theodor, hur känns det att gå upp på scen efter Loreen? Känns det som att matchen redan är över? Japp, för oss också. Åk hem å lägg dig och kom inte tillbaka till Mello förrän du har en låt med lite mer hjärna.
12. Paul Rey – Royals
Snaaaaaarrrrkkk!!! Sömnig avslutning på finalen. Paul kommer placera sig någonstans i botten på resultattabellen (plats 9-12).


SLUTKOMMENTAR:
* återkommer *

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.