Mello 2023 – Deltävling 4

Mello 2023 – Deltävling 4


Såhär tycker jag om alla bidrag i årets fjärde deltävling:

(uppdaterar med en kommentar om resultat i slutet av inlägget – när kalabaliken är över)

1. Kiana – Where did you go
Perfekt dans- och träningsmusik! Absolut ingen vinnare för mig personligen, inte heller något unikt, men trots allt en riktigt stark inledning på sista deltävlingen. Kan bli direktbiljett till final. Ser och hör gärna mer av Kiana framöver.
2. Signe & Hjördis – Edelweiss
Jag gillar folkmusik, men detta är ett riktigt tråkigt bidrag. Jag blir inte det minsta inspirerad (VAR ÄR SAREK!?). Och när jag väl börjat tänka på de konstanta svepningarna med artisternas vänsterarmar, ja då är det fruktansvärt irriterande. NEXT!
(…är inte vissa slingor i refrängen tagna ur Avicii’s Hey Brother btw?)
3. Smash Into Pieces – Six feet under
Det här är så konstig…..Eminem-rock? Vet inte i vilket fack jag ska placera detta… Däremot vet jag vilket fack jag INTE ska placera detta i, och det är Mello-facket. Sånt här kan dock alltid gå vidare (hallå Lillasyster-fantaster), men är tveksam till om de lyckas ta sig till semin… Är det meningen att sångarens outfit ska liknas vid en skottsäker väst?
4. Mariette – One day
Jag tycker att Mariette är jättehärlig och duktig, men att hon alltid ställt upp med lite medelmåttiga låtar i Mello. Årets bidrag är inget undantag. Gissar på semi.
5. Emil Henrohn – Mera mera mera
Vafan är detta? Versen är “okej” (läs halvkass), men sen kommer en urusel refräng. Kvällens mest givna kissepaus.
6. Axel Schylström – Gorgeous
Det här kan gå precis hur som helst. Jag får för mig att det är en hel del människor ute i lilla landet mellanmjölk som gillar Idol-Axel. Min gissning är att han slåss med Smash Into Pieces om en semi-plats. Även om låten är ganska platt så har den en viktig text – som vi hört tusentals gånger förut. NU VILL VI HA LOREEEEEEN!
7. Loreen – Tattoo
Att Loreen redan är tippad att vinna Eurovision INNAN den svenska uttagningen är över säger väl någonting? Det här är ingen Euphoria, men visst luktar det vinst. Svårt att slå Loreen i musikalitet, inlevelse och scennärvaro (och längd på naglar). Är det bara jag som ryser när hon drar i ordentligt?

Jag tror att låten kommer att växa efter några lyssningar, men om jag ska vara HELT ärlig så gillar jag samtliga av hennes tidigare Mello-låtar mer än Tattoo.


SLUTKOMMENTAR:
Loreen direkt till final (givetvis), ihop med Smash Into Pieces. Till semifinal åker Kiana och Mariette. Jag hade tippat Loreen och Kiana till final, och Mariette och Smash Into Pieces till semi… Fasen! Har aldrig misslyckats med tippandet som iår. Måste bero på alla mammahormoner! xD

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.