Mello 2023 – Deltävling 3

Mello 2023 – Deltävling 3


Såhär tycker jag om alla bidrag i årets tredje deltävling:

(uppdaterar med en kommentar om resultat i slutet av inlägget – när kalabaliken är över)

1. Paul Rey – Royals
Den här snubben är jätteduktig, proffsig, men ganska….tråkig? Tycker även att låten är rätt platt, men trots allt bättre än Victor Crones låt i första deltävlingen – som gick till semi. Gissar på semifinal här också.
2. Casanovas – Så kommer känslorna tillbaka
Mysigt med lite dansband kan man tycka (?), men detta är en trist och själlös version av varenda dansbandsnummer som någonsin ställt upp i Mello. Tack, men nej tack.
3. Melanie Wehbe – For the show
Jag tycker ändå att det är lite kul när duktiga låtskrivare tar saken i egna händer och ställer upp vid micken. Tyvärr är detta en allmänt sömnig och lite tjatig låt. Det borde väl egentligen vara så att låtskrivare ställer upp själva när de känner att “fan detta är en guldlåt – det här är min chans som artist”, ELLER är det då de inte vågar chansa och vill att en redan etablerad artist ska ta låten? “För säkerhets skull”?
4. Nordman – Släpp alla sorger
Först och främst; jag älskar Nordman, och har alltid gjort (på riktigt alltså, han står som min idol i såna där “Mina vänner”-böcker från 90-talet, tillsammans med Robyn och Me & My). Detta är inte bandets bästa Mello-bidrag, men det brukar gå vägen för Nordman… Never forget när de slog ut Carola och Andreas Johnson i Andra chansen-duellen 2008! RESPEKT!
5. Laurell – Sober
Det här påminner mig om Margaret, ni vet polskan som slog igenom med “Cool me down” 2016 och ställde upp i svenska Mello 2018 och 2019? Låten är väldigt lik Margarets Mello-låtar dessutom… Kan ta sig till semi, men jag är inte såld.
6. Ida-Lova – Låt hela stan se på
Herrejävlar vad präktigt. Det här går kanske hem hos Håkan-fans och er som lyssnar på typ….Molly Hammar, men inte hos mig. Jag tar en kissepaus och inväntar bidrag 7 som garanterat går till final (oavsett hur deras bidrag låter). BRB.
7. Marcus & Martinus – Air
Bröderna är jävligt duktiga, oavsett om man gillar deras röster, stil osv. eller inte (det märktes väl i Masked Singer Sverige förra året om inte annat). Deras låt är egentligen inget att hänga i julgranen, men det spelar inte någon roll. Sätter en månadslön på direktbiljett till finalen. Sen är jag inte speciellt förtjust i att norska, välkända artister ställer upp i Sveriges uttagning till ESC (inte heller Ukrainska, Kanadensiska osv…. You get it!).


SLUTKOMMENTAR:
Marcus & Martinus gick givetvis till final, men “tyvärr” tillsammans med Paul Rey. Älskade Nordman gick till semifinal ihop med Melanie Wehbe.

Det blev en allmänt tråkig deltävling, igen. Känns som att jag sätter allt hopp till Loreen i sista deltävlingen. Annars får vi skicka typ… Jon Henrik?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.