Mello 2023 – Deltävling 2

Mello 2023 – Deltävling 2


Såhär tycker jag om alla bidrag i årets andra deltävling:

(uppdaterar med en kommentar om resultat i slutet av inlägget – när kalabaliken är över)

1. Wiktoria – All my life (Where have you been)
Wiktoria är SÅ duktig, men det här är definitivt hennes sämsta Mello-bidrag hittills… Låten lyfter aldrig och den är allmänt tråkig. Utdaterad. Hon går säkert vidare till semifinal, men för min del? Nix, det här duger inte, NEXT!
2. Eden – Comfortable
Jättefint bidrag, intressant röst osv., men i helt fel forum. Alla kan inte göra en Marie Lindberg a la 2007. NEXT!
3. Uje Brandelius – Grytan
Haha vilken text… Men nej, det här funkar inte heller. Riktigt segt bidrag. Lite kul att han låter som Göteborgs-esset Björn Rosenström dock (som försöker sjunga som Cornelis?).
4. Panetoz – On my way
Blir lite stressad av det här faktiskt. Och jag måste medge att jag är besviken. Panetoz tidigare bidrag har varit riktigt festliga, men här når de inte riktigt upp till sitt fulla potential. Synd, tycker jag.
5. Tennessee Tears – Now I know
Småhärlig countrypop, men jag tror inte att det går hela vägen hem hos svenska folket. Bäst hittills, men de åker ut. NEEEXT!
6. Maria Sur – Never give up
Det här är ett av kvällens bättre bidrag, även om det egentligen är en extremt slätstruken och noll procent unik ballad. Att Maria står och sjunger på Mello-scenen i Sverige samtidigt som hennes hemstad i Ukraina bombas (där hennes pappa är kvar) ger givetvis lite extra tyngd till texten. Smärtsamma livshistorier brukar även generera en hel del röster. Gissar på final.
7. Theoz – Mer av dig
Jag förstår att du vill ha mer av mig, men jag vill inte ha mer av dig. Dessvärre tror jag att väldigt många vill det, så gissar på att Kalles kaviar-smörpopen tar sig vidare. Har dock svårt att tänka mig att det här bidraget fastnar som Theoz “Som du vill” från förra Mello, för den låten var fanimej klister av värsta sorten.


SLUTKOMMENTAR:
Trodde att jag skulle få full pott i tippandet ikväll, men icke! Maria Sur gick till final, tillsammans med Panetoz, inte Theoz (!!!). Han fick nöja sig med en biljett till semifinalen ihop med Tennessee Tears (!!!). Wiktoria åkte alltså ut, där ser man… Riktigt kass deltävling för övrigt. Väldigt låg nivå på bidragen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.