Mello 2022 – Deltävling 1

Mello 2022 – Deltävling 1

Foto: SVT

Såhär tycker jag om alla bidrag i årets första deltävling:

1. Malou Prytz – Bananas
Naaaaeeee… Tycker ändå att hennes två tidigare bidrag varit okej, ganska mainstream men “lyssningsbara”. THIS, on the other hand, irriterar mina trumhinnor – i alla fall live-versionen. Den inspelade versionen är mindre irriterande och delar av versen påminner lite om ett old-school-Christina-Aguilera-sound. Tyvärr är refrängen kass oavsett version. Too much.
2. Theoz – Som du vill
Det är tur att jag sällan lyssnar på radio, för det är precis den här typen av svensk smör-pop som dominerar de flesta kanaler idag. Låten är, för att vara en genre jag har väldigt svårt för, helt okej. Den sätter sig, och den kommer definitivt att spelas mer än den borde.
3. Shirley Clamp – Let there be angels
Okej, jag ska vara helt ärlig. Jag har alltid haft VÄLDIGT svårt för den här kvinnans röst. Hon kan sätta tonerna hur fint som helst, men det har inte hjälpt, det har ändå skurit sig totalt i min hjärna… HOWEVER, så är det något som förändrats i hennes röst. Är i chock. Det var faktiskt helt ok. Vad skönt, för hon är väldigt trevlig.
4. Omar Rudberg – Moving like that
Åååh, en sån där utfyllnadslåt som låter som precis allt annat, med en ung snygg kille som kan dansa och tar sig i skrevet ungefär var 5:e sekund som en del av den ascoola koreografin – SOM JAG HAR VÄNTAT (not).
5. Danne Stråhed – Hallabaloo
Vi kan inte förvänta oss att superstjärnor som Eva & Ewa röjer loss varje år, tyvärr. Istället kan det dock dyka upp små ljusglimtar, som Danne Stråhed! Jag håller takten med fossingen, mina trumhinnor är obesvärade och scenshowen är inte översållad med supermoderna effekter… Ganska skönt ändå. Förväntar mig inte direkt att låten går vidare, det är nog snarare så att den kan behöva slåss om sistaplatsen, men den är en välbehövlig paus mitt i allt elände (ja, jag älskar faktiskt Mello).
6. Cornelia Jakobs – Hold me closer
Aouch, den texten satt där den skulle. Jag vet inte vem detta är, men bidraget är min solklara favorit ikväll. Intressant röst, bra låt som jag tror kan växa, inte massa onödigt på scen… Jag gillar’t.
7. Robin Bengtsson – Innocent love
Jag har haft väldigt svårt för Robins tidigare bidrag, speciellt Dressmann på rullband (“I can’t go on”), men det här är inte helt dumt. Goa beats i bakgrunden, skön melodi. Det ÄR verkligen mainstream pop med über-cheesy lyrics, men för att vara en Mello-poplåt så är den faktiskt rätt bra. Här hade jag dock önskat en roligare scenshow. Oavsett blir det en direktbiljett till finalen.


SLUTKOMMENTAR:
För det första är jag GRYMT NÖJD med att Cornelia Jakobs fick FLEST röster och gick direkt till final (bra där, svenska folket). Att Robin tog den andra finalplatsen chockerar nog ingen. Theoz fick en biljett till Andra Chansen, tillsammans med…….DANNE STRÅHED! Så jäkla charmigt! Finns alltid skrällvarning på dessa dansa-upp-på-logen-bidrag, och här skrällde det minsann. Kul! Extra kul var att jag, i appen, velade mellan vilket bidrag jag skulle tippa gå till Andra Chansen ihop med Theoz; stod mellan Omar-spektaklet och Danne……och jag tog Danne! ALLA RÄTT PÅ TIPPNINGEN!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.