Mello 2021 – Final!

Mello 2021 – Final!


Är det bara jag som känner att det inte finns någon självklar vinnare i årets Mello!? Jag har följt flera omröstningar och odds, och jag har ett mardrömsscenario; att Eric Saade vinner. Han är inte etta på vare sig odds eller omröstningar, men han är tvåa överallt. Så, säg att juryn ger Dotter högst poäng och Saade näst högst, medan tittarna ger Tusse flest röster och Saade näst flest, och det slutar med att Saade får högst poäng totalt? Det är som sagt bara en oskön tanke, och jag hoppas inte att det blir så. Jag tror (och hoppas) att det står mellan Tusse och Dotter (där oddsen är på Tusses sida).

Mina åsikter om finalens alla bidrag:

1. Danny Saucedo – Dandi Dansa
Kvällen inleds med en stor skämskudde. Jag har verkligen utvecklat en dödlig allergi mot den här typen av svensk sämst-pop. Danny, som i grund och botten är väldigt duktig, vafan sysslar han med? Vad hände? Sveriges Draco Malfoy har tappat det, just saying.
2. Klara Hammarström – Beat of Broken Hearts
Jag har redan skrivit att det här är årets bästa Mello-låt. Typ hundrasjuttioelva gånger. Ändå tror jag att Klara kan placera sig som bäst på typ…7:e plats? Lär dock hamna på 8:e – 10:e plats. Skitsynd. Tyvärr tror jag att det bland annat är hennes styling/look som drar ner henne.
3. Anton Ewald – New religion
Finalens proffsigaste dansare (sorry Danny och Eric)? Anton är duktig och showen är snygg, men hans röst försvinner lite under numret, och låten är ganska mainsteam. Med det skrivet så är han ändå min solklara favorit av de tre “manboysen”.
4. The Mamas – In the middle
Som jag skrev i inlägget om Deltävling 4; de här fantastiska kvinnorna lär ha de bästa rösterna i Melodifestivalen, men den här låten saknar “WOW-faktor”. Oavsett hamnar de enkelt på topp 5.
5. Paul Rey – The missing piece
Alltså, han är jätteduktig osv., men för mig är detta finalens kissepaus. Jag tycker att låten är såååå tråååkiiig. Lär hamna på nedre delen av resultatlistan (9:a – 12:a).
6. Charlotte Perelli – Still young
Charlotte är ett Mello-proffs, men vinner inte ikväll. Behöver inte skriva mer än så.
7. Tusse – Voices
Troligtvis kvällens vinnare. Leder stort enligt oddsen. Hade jag varit nöjd med Tusse som vinnare? Nja, jo, hade inte blivit alltför ledsen i alla fall. Jag gillar Tusse, han är skitduktig, men jag tycker inte att låten är tipptopp.
8. Alvaro Estrella – Baila baila
Det här kan vara det bidrag som vuxit mest för mig. När jag först hörde låten så tyckte jag att det var deltävlingens sämsta bidrag. Efter att ha hört den på radio ett flertal gånger och i Andra Chansen så inser jag att det är en utomordentlig dans-/sommarplåga som hade gjort världssuccé med en mer känd artist. Tippar att bidraget hamnar på nedre delen av resultatlistan (9:a – 12:a).
9. Clara Klingenström – Behöver inte dig idag
Har fortfarande inte listat ut vilken låt denna är sååå lik. Gör Clara en upptempo-version av Melissa Horn? Det är skitsvårt att tippa var det här bidraget hamnar på resultatlistan, men gissningsvis någonstans i mitten (5:a – 7:a).
10. Eric Saade – Every Minute
Ja-a, vad ska jag skriva här då? Ni vet vad jag tycker. Tänker istället citera Tali da Silva, Kulturnyheterna: “Saade, vart tog den söte lille pojken vägen? Det här lät mer som om Drake hade vuxit upp i Kattarp och haft en otroligt nasal röst och labbat fram en låt som påstår sig vara sexig men egentligen inte alls är det.” [länk]
11. Dotter – Little tot
Min favorit ikväll. Klara har bästa låten, The Mamas har bästa rösterna, men Dotter har bäst helhet (precis som förra året). Tyvärr verkar det inte räcka. Prutt på det.
12. Arvingarna – Tänker inte alls gå hem
Dessa goa grabbarna lär hamna någonstans på nedre resultatbrädet, men vad gör det? De vet att vi älskar dem.


SLUTKOMMENTAR:
Tusse till ESC! Trots att han inte var min personliga favorit, så tror jag att det kommer gå bra i Rotterdam (tippar på topp-5 utan att ha hört några av de konkurrerande bidragen).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.