Mello 2021 – Deltävling 3

Mello 2021 – Deltävling 3

Foto: Janne Danielsson/SVT

Såhär tycker jag om alla bidrag i årets tredje deltävling:
(uppdaterar inlägget med en kommentar om deltävlingens resultat i slutet av inlägget – antingen ikväll eller imorgon)

1. Charlotte Perrelli – Still young
Charlotte är ett proffs, så är det bara. Låten är inget speciellt, men den ger ändå en positiv inledning på deltävlingen! (fler än jag som reagerade på introt och början på refrängen – att det påminner helt sjukt mycket om en annan låt? Typ…. en av låtarna med .fun?)
2. Emil Assergård – Om allting skiter sig
Lite allsång på krogen när covid-19 och alla dess mutationer pensionerat sig kanske? Detta är lättsmält svenne-pop som funkar på festen men inte i Mello. Pluspoäng för tjejerna vid instrumenten (även om de eventuellt inte ens kan spela).
3. Klara Hammarström – Beat of broken hearts
Den här låten är bättre än Perrellis, och jag tycker att Klara är ruggigt duktig (lyssnat sönder hennes “You should know me better”). Frågan är dock om bidraget känts proffsigare och plockat fler röster om Klara haft på sig en glittrig långklänning istället för en figursydd rymddräkt? Makeup-artisten kunde lugnat sig lite med brunpudret btw…
4. Mustasch – Contagious
Älskar Ralfs Mello-bidrag Bed on fire från 2013, och hade givetvis hoppats på något grymt från honom och Mustasch iår, men icke. Är sååå besviken. Det här är en av de sämre (och tjôtigaste) Mustasch-låtarna jag hört faktiskt… Att de är ett gäng duktiga musiker hjälper inte.
5. Elisa – Den du är
Det här är lite för smörigt och tråkigt för mig, men för den som väntade på ett riktigt /platt/ schlager-bidrag – here it is! Enjoy!
6. Alvaro Estrella – Baila baila
Kvällens sämsta bidrag (som ändå är mycket bättre än Dannys). Dansar hellre till denna än flyttkartong-idiotin.
7. Tusse – Voices
Tusse är SÅ grym, men det här bidraget är inte så bra som jag hade hoppats. Oavsett är det en solklar finalist. Med en ännu bättre låt så tror jag att Tusse hade kunnat sopa mattan med hela Mello (och ESC). I want more!!!


SLUTKOMMENTAR:
Till final: Charlotte Perrelli (ingen överraskning här inte…) och Tusse (hade blivit förvånad annars). Till Andra chansen: Alvaro Estrella (jaha ja, där ser man) och Klara Hammarström (YES!!! Bästa låten ikväll enligt mig…).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.