Mello 2021 – Deltävling 2

Mello 2021 – Deltävling 2

Foto: Janne Danielsson/SVT

Såhär tycker jag om alla bidrag i årets andra deltävling:
(uppdaterar inlägget med en kommentar om deltävlingens resultat i slutet av inlägget – antingen ikväll eller imorgon)

1. Anton Ewald – New religion
Oavsett vad man tycker om det här bidraget så är det tusen gånger bättre än Dannys, kan vi vara överens om det? Med det sagt, nej, jag tycker inte att detta är en vinnarlåt. Anton är duktig, showen är snygg, låten är mellanmjölk-trist, och Michael Jacksons garderob för både kläder och danssteg har återuppstått.
2. Julia Alfrida – Rich
Jag tänker att detta HADE kunnat vara okej (med typ Ace Wilder på scen istället), men jag får verkligen NOLL feeling av artisten. Saknar attityd och ett självlysande självförtroende som hade behövts till en sån här låt. Nope, this won’t do.
3. WAHL featuring SAMI – 90-talet
Haha oj, vad ska jag skriva om det här? Riktigt dåliga verser, OK refräng. Jag har jättesvårt för den här typen av svensk lågstadie-rap/pop, men likförbannat blir jag skitglad av all färg och THE PURPLE TRACKSUIT! OMG THE 90’S I LOVE YOU!!!!!!!!! #oklart
4. Frida Green – The silence
Först och främst så vill jag ha Fridas klänning (minus axelvaddarna). Gällande låten så känns det som att jag har hört den sjuttioelvatusen gånger innan. Synd på hennes röst ändå, hade velat ha en powerballad som rev ner väggarna och gav gåshud deluxe, men icke – håret på mina armar sover djupare än Törnrosa.
5. Eva Rydberg & Ewa Roos – Rena rama ding dong
Jag älskar verkligen Eva Rydberg, hon är fantastisk (och brings back memories a la Trolltider). Hoppas att jag också är lika sprallig och glittrig som dessa donnorna när jag är 77 resp. 71 år. Låten känns dessvärre som en typisk Mello-låt från typ…..50/60/70-talet? De borde alltså ha uppträtt med denna för 50 år sedan. Nu blir det mer som småtrevlig pausunderhållning.
…har förövrigt insett att intro-tonerna är från Black Eyed Peas – I gotta feeling.
6. Patrik Jean – Tears run dry
Whos diz? Paul Rey’s bästis? Kul med ett (för mig) nytt namn! Patrik utstrålar “proffsighet” – typiskt bra, men tyvärr är låten lite åt kissepaus-hållet… Kom tillbaka nästa år med ett starkare bidrag, I’ll be waiting!
7. Dotter – Little Tot
En del recensenter verkar tycka att “Little Tot” är ett bättre bidrag än Dotters förra Mello-hit “Bulletproof”. Njae, det tycker nog inte jag, men så har jag inte hört kvällens bidrag lika många gånger som jag spammat Bulletproof heller, haha! Hursomhelst är detta kvällens (och troligtvis tävlingens) bästa bidrag, överlägset. Snygg show, stark röst, en refräng som sätter sig, badass outfit, rött hår… 😉 Vinner Dannys bidrag över detta i finalen så vet jag inte vad jag gör alltså…


SLUTKOMMENTAR:
Till final: Dotter (solklart) och Anton Ewald (som väntat, och definitivt godkänt). Till Andra chansen: Frida Green (oväntat, men kul) och Eva Rydberg & Ewa Roos (haha, det gjorde mig lite glad ändå). Ser fram emot nästa veckas startfält, kommer nog bli spännande! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.