Mello 2020 – Deltävling 2

Mello 2020 – Deltävling 2

Bättre sent än aldrig? Var som vanligt i Scandinavium och jobbade med säkerheten på denna Göteborg-deltävling, så mina åsikter är utifrån live-upplevelsen. Det låter oftast mycket bättre live i en arena än via TV-sändning. I arenan hörs eventuell falsksång mycket mindre, haha! 😛

Foto: Jonas Ekströmer (….och lite photoshop a la Charlotte)

 

Såhär tycker jag om alla bidrag i årets andra deltävling:

1. Klara Hammarström – Nobody
Spännande klädval. Tänker på millennieskiftets Britney Spears… Anyway, jag tycker att Klara är fantastiskt duktig. Lite mainstream låt, men ändå. Den växer.
2. Jan Johansen – Miraklernas tid
All cred till Jan Johansen som löser den här märkliga låten med så kort varsel. Absolut ingen hit, och bidraget passar säkert Thorsten Flinck bättre, men jag är personligen väldigt glad över artistbytet. Jans röst går rakt in i mitt hjärta. Myspaus.
3. Dotter – Bulletproof
Det första min kollega säger till mig när jag kommer till Scandinavium för att jobba är: “Charlotte! Du ska se bidrag nummer 3! Det påminner sååå mycket om dig!” Givetvis syftade min kollega på hår-slängandet! Nu tycker jag att mitt hår är rätt mycket snyggare än Dotters, MEN detta var absolut mitt favoritbidrag under kvällen. Definitivt Sia-inspirerat, men ingen ripoff. Refrängen satte sig direkt.
4. Mendez feat. Alvaro Estrella – Vamos amigos
Är ju lite kär i Mendez alltså… Men nej, detta är ingen mellovinnare. Men det var färgglatt, enkelt, och fick igång arenan. Bidrag som detta ska alltid finnas med!
5. Linda Bengtzing – Alla mina sorger
Förväntade mig sååå mycket mer här alltså! Låten började bra, men sen hände det liksom inget mer… Synd.
6. Paul Rey – Talking in My Sleep
Herrejävlar vilken grym kille! Heeelt fantastisk! MEN, refrängen var ju direkt tagen från Ed Sheeran (“Happier”)…
7. Anna Bergendahl – Kingdom Come
Denna kvinnas röst… Waaaaoooow!!! Skitsnyggt dansnummer. Låten i sig är inte unik, men Anna är fanimej unik.


SLUTKOMMENTAR:
Jag blev lite chockad över att Paul Rey fick nöja sig med Andra chansen (tillsammans med Mendez)…..och SJUKT GLAD över att Dotter tog sig direkt till final ihop med Anna. Girl power! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.