Mello 2020 – Deltävling 3

Mello 2020 – Deltävling 3

Foto: Jonas Ekströmer


Såhär tycker jag om alla bidrag i årets tredje deltävling:

(uppdaterar med en kommentar om resultat i slutet av inlägget – när kalabaliken är över)

1. Mariette – Shout It Out
Jag gillar Mariette, hon är så jävla….genuin. Det hon gör blir OFTAST väldigt “eget”. Så, det känns lite synd att hon fick en såpass mainstream låt. Och varför behövde gitarren dyka upp i en sån här låt? Sjukt onödigt, men i övrigt en rätt snygg start på deltävlingen.
2. Albin Johnsén – Livet börjar nu
Räckte med 3 sekunder innan tanken “NEEEEJ” dök upp. Skitsöt kille (lite irrelevant, men ändå), säkert duktig också, men det här bidraget är extremt slätstruket och PISSTRIST.
3. Drängarna – Piga & dräng
Sitter bara och ler……det HÄR är kärlek.
4. Amanda Aasa – Late
“Billie Eilish möter Ed Sheeran”… Äääh va? Var är Billie Eilish i detta? Ed Sheeran-vibbar i gitarren däremot – så in i helvete. Pappa: “Är det nåt fel på ljudet igen eller?” Svar ja, men bidraget är även skitkasst.
5. Anis Don Demina – Vem e som oss
Sjukt snygg start med cover-bilden! Den var ny! Verserna är rätt sköna (och väldigt bekanta…), men refrängen är bara fööör gapig och tjötig med allt “shurda”. Jag säger nej.
6. Faith Kakembo – Crying Rivers
Wow, den här tjejen vill jag höra mer av… Rätt trist låt, tyvärr, för jag tror verkligen att Faith hade kunnat dra hem hela tävlingen med ett bättre bidrag.
7. Mohombi – Winners
Ja, jag är lite kär i Mohombi… Erkänner. Så hur var bidraget då? Nja, “Hello” var lite intressantare, enligt mig. Detta är liksom inget nytt direkt, men godkänt i sammanhanget.


SLUTKOMMENTAR:
Alltså… Att inte skicka Drängarna direkt till final är SKAMLIGT!!! De hamnade istället i Andra chansen ihop med Anis Don Demina. Mariette och Mohombi fick direktbiljetterna till finalen. Enligt MIG så borde Drängarna och Mohombi ha gått till final, och Mariette och Faith till Andra chansen. Att Faith åkte ut är ju bara sjukt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.