Inför Melodifestivalen 2016

Inför Melodifestivalen 2016

mf2016-logotyp-ordbild-fa-erg-rgb-jpg
Whooopsie, nu var det dags igen! 😀 Jag vet att 75% av mina vänner avskyr Mello, men av dessa haters finns en hel del som trots allt gillar mitt Mello-spam, haha! Så, ni därute som inte orkar glo på varenda deltävling kan lugnt luta er tillbaka och kika på min blogg en gång i veckan istället. Jag recenserar allt som bör recenseras; från låtar, kläder och danskoreografier till programledarna och pinsamma mellanakter, håll till godo! 😉

Här kommer en liten summering av mina “förväntningar” (-ish) för varje artist i respektive deltävling:

Deltävling 1, Göteborg, 6/2
Hela Mello-festen inleds med Samir & Viktor och en låt som heter “Bada nakna”… Som vanligt lär väl kidsen rösta vidare denna IQ-befriade låt. Synd att pojkduon är för gamla *host* för att delta i Lilla Melodifestivalen… Nästa ut på scen är Pernilla Andersson, som sjunger fint som vanligt. Ingen Mello-hit, men låten hamnar säkerligen på Svensktoppen. Pluspoäng för harpan! Mimi Werner, vem är det? Ingen aning, men hon kommer med en energisk låt som dock låter som vilken popdänga som helst. Fjärde bidraget med pop/rap framförs av Albin & Mattias. Idol-fansen röstar säkert på detta, men för min del, nej tack… Sen har vi Anna Book och bidraget som blev diskvalificerat härom dagen. Så jävla klantigt, tycker verkligen synd om Anna. Bra är det iallafall att hon får uppträda med deltävlingens enda riktiga schlagerlåt! Låten är dock väldigt “krystad” och faller mig inte alls i smaken, men skitsamma! Sjätte bidraget framförs av Robin Bengtsson som kom 3:a i Idol 2008. Är detta Sveriges nästa flick-idol tro? Lär få några röster av tonårstjejerna, men låten är enligt mig rätt tjatig och trist… Sist ut är Ace Wilder, med en TRÅKIG låt. Faaan, hade hoppats på nåt bättre från henne! Jaja, hon har en av världens bästa dansare bakom sig, så för min del blir det mest att heja på dancing queen Sofie!

Deltävling 2, Malmö, 13/2
OBS! Jag har inte hört eller sett något av dessa bidrag, så här är det bara mina ‘förutfattade’ tankar om artister och låtar. Bidragen är inte heller presenterade i startordning.
David Lindgren… Det här är en artist som jag bara inte pallar med. No comments. “Victor och Natten“, är det ens ett artistnamn? Har verkligen ingen aning om vad detta är, men det låter väldigt suspekt… Sen har vi ännu en artist i deltävling 3 som jag starkt ogillar, nämligen (Idol-)Molly Pettersson Hammar. Tjejen kan ju sjunga, men det blir oftast bara ett jävla gapande. Nej tack. Next! Lilla Isa slog igenom med buller å bång i förra årets Mello. Mycket attityd i liten kropp. Lite väl mycket för min smak tyvärr. Sen har vi Krista Siegfrids, ett totalt okänt namn för mig, så jag passar. NU däremot kommer en drös välkända namn! Patrik Isaksson, Tommy Nilsson & Uno Svenningsson, sicken grej! Hoppas på att detta är bra, jag älskar verkligen Patrik Isakssons röst. Tommy Nilsson sjunger inte direkt dåligt han heller, men Uno är jag inget stort fan av… Sista artisten som är klar för deltävling 3 är Wiktoria. Ingen aning om vem detta är heller. Hoppas att någon av alla “okända” är nya rising stars, börjar bli lite segt med samma tävlande varje år…

Deltävling 3, Norrköping, 20/2
OBS! Jag har inte hört eller sett något av dessa bidrag, så här är det bara mina ‘förutfattade’ tankar om artister och låtar. Bidragen är inte heller presenterade i startordning.
Svenskfödda SaRaha är tydligen en känd artist i Östafrika. Jag har aldrig hört talas om henne, men av någon underlig anledning tror jag att hon kommer med ett härligt afroinspirerat bidrag! Swingfly feat. Helena Gutarra kör en låt som är skriven av bl.a. musikgeniet Andreas Kleerup, så även här hoppas jag på något bra! Sen kommer ännu ett för mig okänt namn; SMILO. Gissar på att denna pojktrion låter ungefär som JTR = mainstream-pop/tråkigt…….kissepaus? OMG; After Dark!!!!!!!!!! YES!!!!!!!!! Alla schlagerälskares favorit, dragshowstjärnan Christer Lindarw gör comeback i Melodifestivalen! Jag förväntar mig 120% show och en massa glitter och glamour, detta kan bara inte bli dåligt! Sen har vi Idolvinnaren Lisa Ajax, den lilla tjejen med den stora rösten. Jag är inget fan av Lisa, men sjunga kan hon, så med en bra låt kan detta gå hursomhelst. Boris René, vem är detta? Pass. Sista namnet i deltävling 3 är tonårsidolen Oscar Zia. Vi vet ju alla att oavsett om detta bidraget är urdåligt så går det med största sannolikhet till final. Jag tycker //nästan// att det borde vara åldersgräns för att rösta…

Deltävling 4, Gävle, 27/2
OBS! Jag har inte hört eller sett något av dessa bidrag, så här är det bara mina ‘förutfattade’ tankar om artister och låtar. Bidragen är inte heller presenterade i startordning.
Eclipse? Ett hårdrocksband som jag aldrig hört talas om. Hoppas på något bra, men med rock i Mello kan man inte hoppas på för mycket… Välkomna tillbaka säger jag till Dolly Style, tjejerna (dockorna?) som livade upp förra årets tävling avsevärt med sin Rosa helikopter-liknande 90-talspop. Med en bra låt kan bandet nog skrälla… Whoopa, även Martin Stenmarck har hittat tillbaka! Killen har ju en underbar röst, men hans låtar är ofta waaaay too cheesy. Med en bra låt kan han lätt gå till final. Nu till en artist vars låtar är likadana allihop: Linda Bengtzing. Jag älskar fortfarande hennes Mello-debuts-låt “Alla flickor”, och “Jag ljuger så bra” är inte heller så dum, men nu börjar det bli tjatigt. En låt med titeln “Killer Girl” känns lite…..ja, jag vet inte. Förhoppningsvis är den bättre än vad jag tror. Next; Frans, vem är du? Högst oklart. Sen har vi Panetoz! Även om låtarna inte alltid är så bra, så är gruppen en stämningshöjare, och stämningshöjare i Mello kan man inte få för mycket av! Sista artisten är Molly Sandén, en tjej som jag aldrig riktigt fastnat för, men hon sjunger fantastiskt och hon är en välbehövd förebild för unga tjejer i dagens samhälle. Stora pluspoäng för det!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.