Mello 2016 – Deltävling 1

Mello 2016 – Deltävling 1

deltavling1 mf2016
Såhär tycker jag om alla bidrag i årets första deltävling:

(uppdaterar med en kommentar om resultat, i slutet av inlägget, när kalabaliken är över)

1. Samir & Viktor – Bada nakna
Öh. Jag vill inte se er bada nakna. Det enda som är någorlunda bra med denna låten är……ingenting. Nej tack. Hejdå.
2. Pernilla Andersson – Mitt guld
Jättefin bakgrundsmusik. Verkligen. Lite Melissa Horn över bidraget. Men ja, tveksamt om låten ens har en chans att gå vidare när alla kids röstar som galningar via appjäveln/får en fet mobilnota nästa månad…
3. Mimi Werner – Ain’t No Good
SNYGG BRUD! Jolene a la Dolly Parton-intro på verserna (inte ok), men annars helt okej Mello-utfyllnad. Hört sämre, tro det eller ej.
4. Albin & Mattias – Rik
Mattias röst är för kleeen! Albin rappar bra, men det räcker inte. Låten är för ojämn. Menmen, underskatta inte Idol-fansen, de är oftast rätt duktiga på att rösta.
5. Anna Book – Himmel för två [diskvalificerat bidrag, deltar inte i tävlingen]
FICK HON INTE ENS UPPTRÄDA SOM NR 5!? Kasst.
6. Robin Bengtsson – Constellation Prize
Min första kommentar till Jerry, “Vad är det för fesen mustasch han har!?”… Snygg inledning, stora pluspoäng för munspelet! Sådär refräng, men han gör det bra. En av de bättre låtarna ikväll (vilket iofs inte säger ett skit). Lite tråkigt med en plain vit skjorta.
7. Ace Wilder – Don’t Worry
Snyggt nummer! Låten är dock rätt intetsägande. Verserna är mycket bättre än refrängen, den lyfter liksom aldrig… Anyway; HEJA Sofie (dansare)!


SLUTKOMMENTAR:

Ace Wilder till final, inte så jävla oväntat! Robin däremot var en TREVLIG ÖVERRASKNING! Trodde inte att svenska folket skulle inse att bidraget var såpass bra. Wohoo! Albin & Mattias, samt Samir & Viktor till andra chansen (skööönt att Samir & Viktor inte gick direkt till final, mohaha). Kvällens proffsigaste sångerska (Pernilla) hamnade på sista plats, Melodifestivalen in all its glory (dock inte så oväntat det heller).

Bortsett från de tävlande artisterna: Kass inledning på programmet. Jag gillar Gina, men Petra Mede….NEJ TACK! “Schlagerskola” med Jonas Gardell däremot: yeeeeess! 😀 BORT MED DET JÄVLA APP-RÖSTANDET! Tur att det “begränsats” iår iallafall, men eeeh… BAAAH! Kul förövrigt att höra “Groupie” i slow motion, då hör man vilka smarta texter som duon (Samir & Viktor) kommer upp med… Bäst ikväll: LAS KETCHUP! MÄKTIGT!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.