Mello 2019 – Deltävling 1

Mello 2019 – Deltävling 1

Alright, mina åsikter om dessa bidrag skrivs helt utifrån gårdagens genrep. Jag jobbar “som vanligt” på deltävlingen i Göteborg, både på genrepet (igår), matinéföreställningen och live-sändningen. Måste säga att jag blev glatt överraskad då det är en riktigt bra deltävling – bästa på LÄNGE. Ingen artist sjöng falskt (!!!), inget bidrag var direkt dåligt (!!!), paus-underhållningen var klockren* (!!!) OCH programledarna var bra (till och med Eric Saade)!!!!!!!! Hur sjukt!? 😉 …nu hoppas jag givetvis att live-sändningen blir minst lika bra som genrepet, men man vet ju aldrig. OCH, eftersom jag sett och hört hela deltävlingen live, så kanske jag uppfattat bidragen annorlunda än vad jag hade gjort om jag suttit hemma i soffan. Gissar på att det mesta blir bättre live, right?

*…INGET slår Björn Gustavssons Mello-pausunderhållning 2008. Ville bara klargöra det.

Foto: Jessica Gow/TT

Såhär tycker jag om alla bidrag i årets första deltävling:

1. Nano – Chasing Rivers
Snyggt, starkt och suggestivt! Det känns som att Nanos förra mello-låt “Hold on” var lite lättare att “ta in”, men jag gillar årets bidrag. Inte lika tjatig som den förra, men inte heller lika “ren”. Fattar ni vad jag menar? Whatever, detta är bra.
2. High 15 – No Drama
Årets Ace Wilder-låt (tänk “busy busy doing nothing at all”). Helt okej mainstream-pop som sedan får en halvtråkig refräng. Bidraget är inte direkt dåligt, men inte heller vidare bra. Tippar på att High 15 slutar på en 7:e plats i dagens deltävling…
3. Wiktoria – Not With Me
Sveriges Christina Aguilera, så sjukt jävla grym röst! Men, ska jag vara helt ärlig så hade jag hoppats på en upptempo-låt. Den här balladen är bra, men den är inte unik. Kan växa med tiden.
4. Zeana feat. Anis Don Demina – Mina bränder
Dunkadunka-hiphop typ!? Snyggaste och ösigaste showen ikväll! Det här är verkligen inte min genre, men låten fick mig att vilja dansa. Gissar på att detta blir en av årets sommarplågor (i brist på Samir & Viktor). Bidraget kanske kan skrälla, men det är ett starkt startfält ikväll…
5. Arja Saijonmaa – Mina fyra årstider
Jag är en av dem som INTE gillar Arja Saijonmaa, men hon är en veteran som säkert kammar hem röster från den äldre publiken. Blev ändå positivt överraskad gällande detta bidrag; jag trodde att det skulle vara riktigt dåligt, men det är det faktiskt inte. Klassisk schlager-feeling, och jag välkomnar alla bidrag som vill påverka oss i miljöfrågan.
6. Mohombi – Hello
Wow. Hur kan denna människa gått mig helt förbi!? Låten är egentligen inte speciellt “wow”, MEN, Mohombi gör den fantastiskt bra! Snyggt nummer (trots det ständigt återkommande Måns Zelmerlöv-streckgubbe-inslaget) – en av mina favoriter ikväll.
7. Anna Bergendahl – Ashes To Ashes
Ååååhhh vad jag är frustrerad!!! Annas röst är to die for, hennes outfit är en dröm av glitter och scenen är magisk med växter och eldflugor. Så varför är jag frustrerad? Jo, för att låten inte är riktigt lika bra som jag hade hoppats. Jag tror att den kommer växa ju fler gånger jag hör den, men jag är fullkomligt ALLERGISK mot raden “ashes to ashes, dust to dust” i låttexter… Det svider lite i min själ att det är just DEN raden som avslutar refrängen.


SLUTKOMMENTAR:
Blev inte direkt förvånad över resultatet: Mohombi och Wiktoria till final, och Nano fick en biljett till Andra Chansen tillsammans med Anna Bergendahl. Hade JAG fått bestämma så hade jag nog bytt ut Wiktoria mot Anna till final, och sedan skickat Zeana feat. Anis Don Demina till Andra Chansen tillsammans med Nano, dvs skickat hem Wiktoria (you heard me!). Wiktoria är en grym artist, men iår känns det som att hon skickades vidare tack vare hennes namn och en gigantisk dusch, inte för att låten var en vinnare.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.