Mello 2018 – Deltävling 3

Mello 2018 – Deltävling 3

Såhär tycker jag om alla bidrag i årets tredje deltävling:
(uppdaterar med en kommentar om resultat i slutet av inlägget – när kalabaliken är över)

1. Martin Almgren – A bitter lullaby
#Gingerpride! Fantastisk röst, love it! Får lite Mumford & Sons möter Lejonkungen-vibbar av låten (vilket är positivt). Tror dock att den hade varit mäktigare live än genom TV-rutan… Oavsett; mysig start på tävlingen.
2. Barbi Escobar – Stark
Lite ostadig/halvtaskig röst va? Har inte så mycket att säga om detta, tycker personligen att låten är kass.
3. Moncho – Cuba Libre
Jimmy Jansson är med på ett hörn igen (som låtskrivare), och han har skaffat skägg! Sjukaste! Angående bidraget; Kapten Röd-party much!? Nej, inte i Mello, tack…
4. Jessica Andersson – Party voice
Ni som följt mitt mello-spam genom åren vet att jag INTE GILLAR denna dam… Hennes bidrag iår är dessutom riktigt B. Givetvis får hon röster eftersom hon är ett gammalt schlager-ess, men låten är verkligen inte bra. Kissepaus.
5. Kalle Moraeus & Orsa Spelmän – Min dröm
G-son bakom Moraeus alltså? Intressant… Jag älskade gängets förra mello-bidrag (“Underbart”), och detta känns som en sämre variant av den. Tyvärr. Gillar svenska visor med stråkar osv, men den här “satte sig” inte riktigt…
6. Dotter – Cry
Neeeej!!! Hoppades på nåt riktigt nice här, men icke… Låten kanske växer efter några gånger? Tycker dock bakgrundsmusiken var lite väl lik Awolnation’s “Sail” (som jag ääälskar)… Not cool.
7. Mendez – Everyday
Jimmy Jansson, igen!? Anyway; MENDEZ!!! Så mäktigt att ha honom tillbaka! Det här är ingen skönsångare direkt, men jag gillar honom. Can’t help it. Verserna är svaga, men refrängen är rätt härlig. Skön avslutning på en kass deltävling.


SLUTKOMMENTAR:
Till final: Martin Almgren och Jessica Andersson. Helt vrickat att Jessica gick till final med sin kassa låt, MEN trevligt med en kvinna i final?
Till Andra chansen: Moncho och Mendes… Vafa-an!? Mendez borde hamnat i finalen. Jaja…

Kvällens citat: “Din lilla mysmelon” (David Lindgren till Kalle Moraeus). Wtf!?

Sammantaget en riktigt dålig deltävling, men sjukt varierat startfält (vilket kanske är värt en liten eloge….eller…?). Fortsatt bedrövlig pausunderhållning: Anna Book gör pinsamma jag-vet-inte-vad-inslag, och Linnea Henriksson (feat. …”Stor”?) totalt slaktar en svensk pärla. Usch.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.