Mello 2015 – Deltävling 1

Mello 2015 – Deltävling 1

grupp-1-jpg
Såhär tycker jag om alla bidrag i årets första deltävling:
(uppdaterar med en kommentar om resultat, i slutet av inlägget, när kalabaliken är över)

1. Molly Pettersson Hammar – I’ll be fine
I’ll be fine without you in Melodifestivalen. Sjunger bra i verserna men blir jäääkligt gapigt i refrängen. Tråkig å tjötig låt. En slinga i bakgrunden är ju lätt tagen från “It’s raining men”…
2. Daniel Gildenlöw – Pappa
Ställ upp med Pain of Salvation igen istället!!!! Började OK i versen, men refrängen är väldigt krystad, mesig och allmänt dålig.
3. Elize Ryd & Rickard Söderberg – One by one
Lite filmmusik-vibbar. Klart bäst hittills! Jag gillar sånt här. Heja heja!
4. Dolly Style – Hello Hi
Nya “Rosa helikopter”… Hade funkat på hemmafesten i Fucking Åmål, eller på ett låg-/mellanstadiedisco på 90-talet, inte Mello i 2015.
5. Behrang Miri feat. Victor Crone – Det rår vi inte för
Detta är verkligen malplacerat. Funkar inte i Melodifestivalen. Btw; konstigt nog tycker jag att rap-delen är det “bästa” i denna låten.
6. Jessica Andersson – Can’t hurt me now
Visst, hon sjunger jättefint och bla bla bla, men detta låter som vilken schlager-ballad som helst. Förväntade mig ett tråkigt bidrag – fick ett tråkigt bidrag. …har hon snott klänningen ur Beyoncè’s garderob?
7. Eric Saade – Sting
Barnslig text och dålig refräng. Alldeles för “vanlig” poplåt. Eric sjunger renare än vanligt, MEN fortfarande rätt SURT. Det enda jag gillar med låten är saxofon-inslaget. Känns så tråkigt att man redan vet att den går vidare…


SLUTKOMMENTAR:
Eric Saade direkt till final…..FAN VA OVÄNTAT. Not. Så jäkla dåligt. Åldersgräns för att rösta kanske hade löst ett och annat? Andra bidraget till final blev Jessica, inte heller speciellt oväntat (men faaan vad irriterad jag blir). Alla Svensktoppen-lyssnare som röstar vidare henne? Suck… Dolly Style till Andra Chansen, lite kul ändå, men HUR I HELVETE KUNDE HIPHOP-LÅTEN GÅ TILL ANDRA CHANSEN OCH INTE ELIZE & RICKARD!? Är så jävla sur just nu. Svenska folket, vad håller ni på med!?

Förövrigt fungerar Robin och Sanna helt okej som programledare tycker jag (klart bättre än förra året), men Filippa Bark alltså… Vissa saker är skitkul, men mycket är bara sååå irriterande dåligt. Var är Björn Gustafsson!?


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.