Inför Melodifestivalen 2015

Inför Melodifestivalen 2015

mello_2015
Japp, nu drar det igång igen (WOHOO!!!), och precis som förra året har jag ovanligt dålig koll på årets bidrag. Inte helt okej… Jag är ju liksom känd för att vara en riktig schlager-nörd !!!!! 😉 Ska iallafall dra igenom listan med alla artister som ska vara med och skriva lite kort vad jag “förväntar mig” eller liknande. Here we go:

Deltävling 1, Göteborg, 7/2
Den som inleder årets festival är (Idol-)Molly, och jag har aldrig varit nåt fan av henne. Hon kan sjunga ballader, men i övrigt, nej tack. Gapigt, gapigt, gapigt… Next up är Daniel Gildenlöv. Älskade hans bidrag med Pain of Salvation år 2010, men en svensk ballad som heter “Pappa”? Nja, känns inte som nån hit. Årets chock för min del kom när jag hörde att Elize Ryd (sångare i Amaranthe) skulle uppträda tillsammans med Rickard Söderberg. Kan nog bli jävligt mäktigt… Fjärde numret med Dolly Style låter som Peaches a la Rosa Helikopter, och det var poppis när jag gick i mellanstadiet och man hade hårmascara och prassliga långkjolar. Behöver jag utveckla det? Behrang Miri feat. Victor Crone levererar svensk hiphop, vilket inte går hem hos mig, och jag tror inte att majoriteten av svenska folket röstar på det heller. Next, Jessica Andersson… SLUTA STÄLLA UPP I MELLO!!!!!!!! Alla dina ballader låter likadant och du är tråkig. Sjunger bra, men OOOOHH SO BORING!!! Sist ut i första deltävlingen är Eric Saade. Alltså… Det räcker att heta Eric Saade för att få en massa röster. Urk. Synd att han inte har någon röst själv, iallafall inte någon sångröst. Hade han haft DET, och fått en lite mer mogen låt kunde det eventuellt blivit bra, men nej, icke. Forever a Manboy, med fokus på boy.

Deltävling 2, Malmö, 14/2
Först ut i Malmö är Linus Svenning, den piercade nallebjörnen. Kanske skräller iår igen, men rösterna tar honom inte till Österrike. Emelie Irewald…..vem är det? Ställer upp med en svensk egenskriven låt. No idea hur det kommer att låta. Söt tjej iallafall. Samir & Viktor vet jag inte heller vilka det är. Får extremt dåliga vibbar av deras “selfie-video” de lagt upp på SVT. Ew. Stinker brun-utan-sol, vaselin och sirap. Nästa band är Neverstore, och de kör en G:son-skriven låt. Kan bli bra. Next, Marie Bergman & Sanne Salomonsen, kul! Sanne är ju för skön, men ja… Kanske går hem hos de äldre tittarna. Magnus Carlsson lär kamma hem röster med sitt colgate-smile. Han kan sjunga, så hoppas att han har en bra låt. Att ha ett känt namn i Melodifestivalen ger oftast en skjuts mot final… Ååååhh, Mariette från Idol 2009 blir sist ut i Malmö. Roligt! Bl.a. Miss Li som skrivit låten, ska bli intressant. Hoppas på nåt bra här!

Deltävling 3, Östersund, 21/2
Ellen Benediktson sjöng sig direkt till final i fjol. Väldigt fin röst, hoppas hon har en bra låt iår! Kalle Johansson, ännu ett okänt namn, så jag har “inget att gå på” här… Tredje artisten upp på scen i denna deltävlingen är Andreas Weise. Tycker (motvilligt) att han är rätt härlig. Bara han inte kör en Christer Sjögren-stylish-låt… Next, veteranen Andreas Johnson! Har han en bra låt kan detta bli kalas! Efter två Andreas dyker en gammal discodans-“kollega” till mig upp på scen, Isa. En grym dansare, men de få låtar jag hört med henne hittills har jag inte alls gillat, så får se, har inte speciellt höga förväntningar (tyvärr). Trying a bit too hard? Nästa artist, Kristin Amparo, är tydligen bruden som sjunger i John De Sohn’s låt “Dance our tears away”, vilken jag tycker är grym. Kraftfull och härlig röst, hoppas att låten är lika bra! Sist ut är Jon Henrik Fjällgren, no idea who he is…

Deltävling 4, Örebro, 28/2
Midnight Boy inleder deltävling 4. Aldrig hört talas om. Ska tydligen vara nåt 80’s-inspirerat. Ser lite lustig ut… Caroline Wennergren är tillbaka! Wohoo! Låten som hon Mello-debuterade med 2005 var ju störtskön! Gör hon nåt i samma stil lär hon dra hem rejält med röster från den äldre tittarskaran. Nästa band, JTR, är det typ Sveriges svar på One Direction? Lär bli lite Eric Saade-effekt här (dvs en massa röster oavsett om låten är kass eller grym). Fjärde bidraget är något oväntat kan jag tycka; Hasse Andersson. Kul med variation i startfältet, men jag vet inte riktigt… Dinah Nah, är ett av många nya namn för mig i årets jippo. Har inga förväntningar eftersom jag inte vet vem tjejen är. Näst sist är artisten som gör Elsa’s röst i den svenska versionen av Disney’s Frost, Annika Herlitz. Musikalartister kan sjunga och dansa samtidigt, är ofta väldigt proffsiga överlag. Hoppas på en bra låt! Sist ut iår är Måns Zelmerlöv. Ärligt talat så hoppas jag nästan mest på denna killen (vilket jag aldrig trodde att jag skulle göra). Någon måste ta ner Eric Saade + fans på jorden, så snäääääälla Måns, säg att du har en bra låt!?Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.