Test av Vulkan fotledsskydd

Test av Vulkan fotledsskydd

Här kommer en liten recension av ett fotledsskydd / vristskydd från Vulkan och sportsmart.se! 🙂

Jag kör som många läsare vet Bodycombat flera gånger i veckan, både som deltagare och som instruktör, och som fd. elitdansare har mina fotleder fått ta en del stryk. Fick häromveckan chansen att testa ett fotledsskydd från sportsmart.se och jag valde detta (länk). Vilken storlek man ska ha beror på omkretsen runt fotleden, och jag valde stl S då min fotled mätte 22 cm, alltså mitt emellan small (19-22 cm) och medium (22-25 cm).

Skyddet var lätt att få på, trots att det såklart satt tight på foten. Då en av remmarna som man drar fast skyddet med går runt foten tänkte jag att det skulle bli lite knöligt att få på sig skon, men det var inga problem. Det känns alltid lite ovant med något “annat” än bara strumpor och skor på foten vid träning, men när jag körde igång mitt combatpass tänkte jag inte på det alls. Skyddet satt där det skulle under en timmes högintensiv träning med höga knän, hopp och sparkar, och det känns som ett bra skydd att ha hemma om man tränar mycket och vet med sig att man lätt åker på stukningar, vrickningar eller vrider fotleden. Det går även bra att använda vid kroniska och akuta besvär.

Här kommer ett par bilder! P.S: Jag fick lossa lite på skosnörena på foten med skyddet, men inte mycket. Skydd och sko satt där de skulle hela tiden. Bilderna är länkade till hemsidan!

@20150517_154226
@20150517_154112
@20150519_110624
En liten notis; sista bilden visar en liten metallflik (metalltråd?) som sticker ut från ena skenan, vilket gör så att tyget som “döljer” skenan korvar sig lite. Detta försämrar inte skyddet på något sätt, men det är något som tillverkarna får kika på… Troligtvis är det bara en liten defekt på just detta skydd, och som tur är sticker fliken ut från skyddet, inte på insidan mot foten/huden.

Kort summering; ett stabilt och smidigt skydd, inte jättediskret med tanke på färgerna, men jag tycker ändå att det är hyfsat snyggt för att vara ett skydd! 🙂 Bra att ha hemma om man lätt trampar fel och/eller liknande. Ligger man mellan två storlekar som jag så rekommenderar jag att välja den mindre, då skyddet bör sitta ordentligt för bästa effekt! 🙂

För mer info, besök sportsmart.se !!!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.