Mello 2018 – Final…

Mello 2018 – Final…


Då var det dags för Mello-final! Måste säga att jag tycker att årets Mello (bidrag, pausunderhållning och programledare) varit riktigt riktigt dåligt. Sjukt besviken. Anyway, här kommer några korta rader med vad jag tycker om varje bidrag i årets final:

1. Mendez – Everyday
Kommer han att sjunga verserna lite mindre falskt ikväll? Troligtvis inte, men det spelar ingen roll: jag gillar Mendez. Refrängen är bra, men det hjälper inte. Hamnar troligtvis på nedre halvan av kvällens resultattavla.

2. Renaida – All The Feels
Hoppas verkligen att Renaida kommer tillbaka till Mello redan nästa år – men med en bättre låt! Fantastiskt charmig tjej med grym röst, men “All the feels” är inget vidare bidrag. Tyvärr.

3. Martin Almgren – A Bitter Lullaby
Har man vunnit Idol så har man ju en del trogna “telefon-röstar-fans”, vilket är en klar fördel i en Mello-final! Martins bidrag har spelats flitigt i radio, men enligt oddsen så hamnar han näst sist ikväll… Det tror jag nog inte på. Ett av de vettigare bidragen ikväll, även om låten aldrig lyfter.

4. John Lundvik – My Turn
John är vad jag förstår den MINST kända finalisten iår? Kul! (…kan man hoppas på en skräll?) Det här bidraget är inte helt dumt, men precis som Martins låt så blir bidraget lite platt. Det lyfter aldrig riktigt, vilket är synd. Oddsen pekar på att John kniper bronsplatsen, vilket inte vore mer än rätt. Given i topp-5 enligt mig.

5. Jessica Andersson – Party Voice
Böööööööööööh. Kissepaus. Sååååååååå tråkigt…

6. LIAMOO – Last Breath
En av de bästa finalisterna (artist- och röstmässigt), men precis som Renaida förtjänar Liam en bättre låt. Låten i sig är kanske perfekt för radio och den internationella marknaden, men inte för Mello.

7. Samir & Viktor – Shuffla
Saxofonisten, kan man skicka vidare enbart honom?

8. Mariette – For You
Ännu en artist som jag gillar, men som borde haft en bättre låt! Bidraget är lite småtråkigt, även om låten växer efter ett par lyssningar. Tippar (och hoppas på) Mariette som en av topp-5!

9. FELIX SANDMAN – Every Single Day
Jag tycker att det här bidraget är så fruktansvärt meningslöst, tråkigt och klyschigt. Förstår verkligen inte vad folk röstar på här…? Ändå är Felix tippad 2:a. Obegripligt. Förra året vann en prutt-tråkig ballad-portugis Eurovision, är det därför folk tror att detta kan funka? Nej nej nej.

10. Margaret – In My Cabana
Let’s go ape somewhere else…? Nä, det här är okej utfyllnad i finalen, men inte mer. Jag gissar på att det här bidraget hamnar bland de 5 sista.

11. Benjamin Ingrosso – Dance You Off
Här har vi vinnaren enligt oddsen. Snälla svenska folket; DON’T!!! Jag får slänga mig efter skämskudden bara jag tänker på det här. Som sagt, Benjamin är duktig, men det här bidraget visar inga av hans talanger – mer än att han kan få mig att skämmas flera mil bort, bakom en TV-skärm (och skämskudde). Hans röst försvinner helt i den så kallade refrängen, koreografin är bedrövlig… Nej nej nej!!!

12. Rolandz – Fuldans
Här har vi kvällens vinnare – oavsett resultat. Sjukt bra reklam för deras kommande krog-show! Riktigt smart… Och ja, jag erkänner att jag någonstans hoppas att Rolandz tar hem hela skiten!!! Passar på att citera Metro UK*:
“The worst thing is, this song is highly addictive, incredibly good fun and looks great on TV. It would stand out a mile and can’t be ruled out as a shock Eurovision winner if it does get through to the Eurovision Song Contest in Lisbon this may. Let’s face it, Sweden winning Eurovision is never a shock these days.”

*http://metro.co.uk/2018/03/04/why-sweden-could-send-up-eurovision-and-still-win-it-again-7358983/


SLUTKOMMENTAR:
Internationella juryn och svenska folket var överens, vilket i sig är positivt, men att det var Benjamin de tyckte bäst om kan jag inte känna mig nöjd med. Även om han har en vinstchans i ESC så tycker jag att bidraget är…….dåligt. Jobbigt att titta på (både koreografimässigt och den irriterande “ljusshowen”).

För en gångs skull håller jag med Jessica Andersson; det är synd att schlagern inte längre duger för Melodifestivalen (SCHLAGERFESTIVALEN!!!).Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.