Mello 2018 – Deltävling 2

Mello 2018 – Deltävling 2

Såhär tycker jag om alla bidrag i årets andra deltävling:

1. Samir & Viktor – Shuffla
Årets sommarplåga? Viktor ser som vanligt lite osäker ut i skuggan av Samir. Underhållande, ja, men jag hoppas inte att detta röstas vidare då det faktiskt är en del vettiga bidrag i den här deltävlingen (ja, jag har redan hört och sett samtliga bidrag). Pluspoäng för saxofonisten dock…
2. Ida Redig – Allting som vi sa
Här flörtas det vilt med Håkan Hellströms “Din tid kommer”! En av mina “favoriter” ikväll (den blir bättre när man hört den ett par gånger). Ingen ESC-vinnare, men whatever… Den sätter sig.
3. Jonas Gardell – Det finns en väg
En av mina absoluta favoritkomiker kör en Disney-variant av We are the world-stuket. Mycket bättre än vad jag hade förväntat mig. Blir inte helt överraskad om det här skulle bli kvällens skräll.
4. Margaret – In my Cabana
Jag diggar verkligen Margaret, men den här låten är för mainstream – och lite halvt hjärndöd text. Tappar lite Mello-feeling när vi tar in utländska artister (ni fattar vad jag menar nu va?).
5. Stiko Per Larsson – Titta vi flyger
Mysigt Winnerbäck-inslag i deltävlingen som ger lite variation i startfältet. Kan inte ge det varken bu eller bä, men jag har svårt att se att bidraget tar sig vidare ikväll…
6. Mimi Werner – Songburning
Kvällens bästa låt och “mesta schlager”!!! Mimi är inte speciellt välkänd bland svenska folket, men jag hoppas att TV-tittarna inser att det här är ett av de bästa bidragen iår – RÖSTA!!!
7. Liamoo – Last Breath
En av de mest klockrena Idol-vinnarna enligt mig. Liam är sjukt proffsig och skulle lätt kunna slå internationellt om han fick chansen. Går säkert vidare (och blir definitivt en radiohit), men jag tycker inte att låten är lika bra som artisten.


SLUTKOMMENTAR:
Till final har vi…..Samir och Viktor….(seriously!?), samt Liamoo – no surprise there! Till Andra chansen skickas MIMI WERNER (woohoo!!!) och Margaret. Ida blev 5:a… Margaret och Ida borde bytt plats, menmen…

Måste bara tillägga en sak: SÄMST MELLANAKTER IÅR!!! Spyr lite i munnen. Och jag ORKAR INTE med David Lindgren och “Fab Freddie”. Tack å hej!Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.