Mello 2017 – Deltävling 4

Mello 2017 – Deltävling 4

Såhär tycker jag om alla bidrag i årets fjärde deltävling:
(uppdaterar med en kommentar om resultat, i slutet av inlägget, när kalabaliken är över)

1. Jon Henrik Fjällgren feat. Aninia – En värld full av strider (Eatneme gusnie jeenh dåaroeh)
Sötaste artisten!? Älskade Jons senaste bidrag som han knep en silverplats med. Årets bidrag når inte riktigt samma nivå, men mysfaktorn är där! Hade önskat mer jojk, mindre sång. Typ ingen sång alls.
2. Alice – Running with Lions
Kul att se Alice igen! Sjukt söt tjej med småhärlig (dock nasal) röst. Tyvärr en medioker låt och en fruktansvärd klänning.
3. Les Gordons – Bound To Fall
Nu har Jimmy Jansson varit i farten igen (kommer han alltid se ut som 12?). Aldrig hört talas om de här snubbarna, men det känns som att jag hört deras låt tusen gånger. Typ på TopShop. Konstigt va?
4. Wiktoria – As I Lay Me Down
Fjolårets största Mello-genombrott!? Rösten kan man fan inte klaga på, men jag behöver nog lyssna på den här dängan några gånger för att uppskatta den. Skönt gung, men inget som fångar mig på första lyssningen…
5. Axel Schylström – När ingen ser
Såg kanske 3 avsnitt av Idol när Axel var med, och jag hade svårt för honom redan då. Kvällens bidrag gick över mina förväntningar dock. Men ja. Låten påminner mig om en specifik låt i en barnfilm som jag älskar, så det kan vara därför jag inte ogillar den så mycket som man kanske tänker att jag borde?
6. Sara Varga och Juha Mulari – Du får inte ändra på mig
Lite Melissa Horn-vibbar här, ja (i synnerhet första versen)… Men vad tycker jag? Njae. Är vanligtvis väldigt svag för svenska visor, men detta känns sådär. Vill sno musiken, skriva om texten och byta sångare.
7. Loreen – Statements
Om jag hade höga förväntningar? Ja. Jag tycker att Loreen är magisk, a voice to die for. Snygg som få dessutom. “Statements” är ingen Euphoria direkt, men det gör inget. Överlägset bäst ikväll.


SLUTKOMMENTAR:
Till final: Wiktoria och Jon Henrik Fjällgren feat. Aninia.
Till Andra chansen: Axel Schylström och Loreen.

Är jag överens med svenska folket ikväll? Både och. Helt klart rätt bidrag som kom vidare (alla fyra alltså), men Loreen borde åkt direkt till final. DOCK, kan det vara en fördel att få köra sitt bidrag flera gånger, dvs i Andra chansen. #gonattLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.