Julbord med havstema

Julbord med havstema

Ojoj, nu var det ett tag sedan jag skrev! Det har varit lite mycket med julpysselkvällar, julfester och ståhej det senaste. Julen är på ingång, och jag ser sååå mycket fram emot ett mysigt, traditionellt julfirande med familjen! ♥ Det enda tråkiga är väl att det är PISSVÄDER ute, vilket det lär vara även på julafton. Bööööh! 🙁

Anyway, idag har jag och min familj + Jerry och syrrans pojkvän Robin varit på julbord med fisk- och skaldjurstema på Bryggvingen. Förutom julskinka, köttbullar, brysselkål (galet goda – rostade med hasselnötter?), lutfisk, janssons osv., fanns det en maaaassa gottigheter från havet. Själv äter jag inte sill, men för dom som gör det var det troligtvis fantastiskt med alla olika sorter som fanns att välja på! För mig fanns färska och rökta räkor, krabbklor, kräftor, musslor, en massa varianter av lax, någon sojamarinerad vit fisk, löjrom, fiskpaté m.m…..OCH, en helt fantastisk röra med hummer och kräfta (typ). Namnam! På dessertbordet fanns dock det jag sett mest fram emot: ÄGGOST! Så jäkla gott, med drottningsylt och allt. Trots att jag var proppmätt efter själva maten, så fick jag i mig en rejäl bit äggost, lite ris à la Malta med saftsås, knäck, en chokladtryffel, en bit rockyroad, någon amerikansk liten godsak med vit choklad och någon mousse (typ Baileys). Och glögg. Och bubbel. Och givetvis: kaffe.

20151219_133639 copy

Efteråt hann vi en snabbis till min älskade pålle, så hon fick lite kärlek och godsaker såhär innan jul. Hade velat stanna hos henne mycket längre, men skönt att jag fick klappa om henne iallafall. Nu är jag och Jerry tillbaka i min stuga, sååå trötta. Dags för lite filmmys i vintermörkret! 🙂Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.