Inför Melodifestivalen 2017

Inför Melodifestivalen 2017


WHOOPA! Dåååå kör vi! 😀 Har haft rätt dålig koll på allt inför årets Mello iår IGEN (kan bero på plugg och livet i allmänhet?). Men, här kommer äntligen en liten sammanfattning av årets upplägg; vilka artister som är med i vilken deltävling, och vad jag tycker om det/mina förväntningar − utan att ha hört deras bidrag, givetvis.

Deltävling 1, Göteborg, 4/2

Först ut är Adrijana, som jag ärligt talat inte har en aning om vem det är. Därefter kommer Boris René, wohooo! En av mina solklara favoriter förra året! Tredje bidraget framförs av Nano, vilket inte säger mig ett skit. Hiphop, rap? Nej tack. Fjärde bidraget står Charlotte Perrelli för, tjihoo! Dock sjunger hon en svensk låt (“Mitt liv”) vilket inte klingar som en vinst i mina öron. Dinah Nah‘s bidrag har en rätt skön blandning låtskrivare; Thomas G:son, Jimmy Jansson, Dinah Nah och självaste Dr. Alban, frågan är om det räcker? Troligtvis inte. Bidrag nr 6 står De Vet Du för. Blir trött bara jag funderar på hur detta kan låta… Sist ut i första deltävlingen är Ace Wilder. Sedan tidigare år har man lärt sig att denna dam inte bör räknas bort i första taget. Oavsett om låten är bra eller dålig, så är Ace en jävligt cool (i dubbla bemärkelser) scenpersonlighet.

Deltävling 2, Malmö, 11/2

Andra deltävlingen inleds av Mariette. Jag gillar HENNE, men inte alltid hennes LÅTAR. Återstår att se vad hon ställer upp med iår… Näst upp på scen har vi Benjamin Ingrosso (Wahlgren), som i princip varit scenvan sedan födseln. Vet inte hur hans fans kommer att rösta iår, med tanke på en viss grupp som dyker upp i deltävling 3, men den som lever får se. Tredje ut har vi, för mig okända, rockbandet Dismissed. Vad jag förstått så brinner bandet för HBTQ-frågor, och deras bidrag är skrivet av bl.a. Ola Salo, så detta kan nog bli bra (intressant om inte annat). Roger Pontare is back! Mäktigt! Med tanke på tidigare Mello-hits har han satt ribban jävligt högt för sig själv, och jag tror faktiskt inte att han kommer nå sin egen högsta nivå, men skitsamma − gotta love him anyway! Bidrag nr 5 framförs av Lisa Ajax. Visst, den lilla kroppen kan sjunga, men hon är ingen favorit för min del. Efter fröken Ajax är det Etzia. Aldrig hört talas om, så jag lämnar henne tillsvidare. Sist ut i Malmö är Allyawan, som jag inte heller hört talas om.

Deltävling 3, Växjö, 18/2

Haha! Vilken inledning! Owe Thörnqvist drar igång kalaset i Växjö med egenskrivna låten “Boogieman Blues”, lär bli intressant! Andra bidraget står Bella & Filippa för. Vilka är det? Sen händer det, det som sved mest i mina ögon (och snart i mina öron) när jag läste igenom årets alla artister; The Fooo Conspiracy. Jag har väldigt svårt för denna pojkgrupp, och jag vet att de har alldeles för många fans. Min första tanke var; fan också, The Fooo kommer vinna iår… MEN, med tanke på att det är några riktigt bra artister med i svenska mellot iår så hoppas jag att småtjejernas hjärtröster (BAAAAH!!!) inte räcker till… Efter pojkspolingarna är det en av mina personliga favoriters tur: Jasmine Kara! Har hon en bra låt så kan hon gå långt − förutsatt att folk fattar hur jävla grym hon är. Femte bidraget framförs av Robin Bengtsson. Frågan är om han kan slå framgången förra året… Sjätte bidraget; Anton Hagman, vem fan är det? Ännu en pojkspoling som kommer dra till sig hjärtröster? Böööööh! Sist ut i Växjö är Krista Siegfrids. Hon åkte ut direkt förra året om jag inte missminner mig.

Deltävling 4, Skellefteå, 25/2

Sista deltävlingens första bidrag står Wiktoria för! Hon skrällde rejält ifjol, och jag blev fett imponerad av brudens energi och röst! Hoppas på en bra låt från henne iår igen. Därefter är det bandet Les Gordons tur. Aldrig hört talas om. Surprise me! Tredje ut är Sara Varga och Juha Mulari. Gillar Saras röst, typiskt perfekt till svenska visor, men vem Juha är? No idea. Sen har vi Jon Henrik Fjällgren feat. Aninia. Jon Henrik är en riktig soft spot of mine, så jag hoppas på ett fantastiskt bidrag iår igen! Femte bidraget framförs av Axel Schylström, känd från Idol 2015. Har inte följt Idol på många år, så kan inte uttala mig om detta, noll koll! Sen har vi ännu en Idol-artist; Alice (2:a i Idol 2008), som jag har svaga minnen av att jag gillade. Vore kul med en comeback efter såpass många år! Sista bidraget i årets mello framförs av fantastiska Loreen. Min första tanke var att hon inte hade ställt upp igen om hon inte hade en riktigt grym låt, så mina förväntningar är rätt höga… Hejaheja!


Kommer självklart spamma sönder om Mello både på bloggen och på Facebook, MEN, jag kommer att jobba på första deltävlingen (på plats i Scandinavium alltså), så då blir det “tyvärr” inga liveuppdateringar! 😉 Återkommer med tankar och åsikter nån dag i efterhand. Stay tuned! ♥Ett svar på ”Inför Melodifestivalen 2017

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.