ESC 2014

ESC 2014

Jag vet att i princip ingen bryr sig, haha, men det skiter jag i. Har precis snabblyssnat igenom alla bidrag i Årets ESC (förklaring för ovetande: Eurovision Song Contest). En massa ballader som vanligt = vi kanske borde ha skickat Ace Wilder? Menmen, Sanna sjunger trots allt som en gudinna så det kan räcka en bit på vägen.

Efter en (extremt) snabb genomgång av alla låtar så är mina favoriter Malta (lär inte placera sig så bra, but I love it), Israel, Slovenien (dock lite lik vinnarlåten i fjol) och Norge (myspys). Även Schweiz och Danmarks låtar är lite småmysiga, gladaste bidragen iår! Men det återstår såklart att se och höra hur bra de är LIVE – är ofta rätt chockerande dåligt, haha. Polens bidrag känns förövrigt som ett extremt kasst försök till en Ace Wilder/Gwen Stefani-dänga. Varning för huvudvärk!

Ett topp-tippat bidrag är Ukraina, nån Ke$ha-tik tok-liknande variant typ, men även här är det lite huvudvärksvarning. Årets snackis är Österrikes bidrag; en skäggig dragshow-artist (lite lik Ola Salo?). Självklart har Ryssland, Vitryssland och Ukraina gått i taket och tycker inte att han ska få vara med (!) …egna regler? Det är en okej ballad “a la James Bond soundtrack”, men som sagt, blir lite väl mycket ballader…

Portugals bidrag är kaos som vanligt, och Frankrikes “I wanna have a moustache”-låt förstår jag mig inte på överhuvudtaget. Ruth Lorenzo (femma i The X Factor UK, 2008) som sjunger Spaniens ballad bråkar nog med Sanna om röster. Lite tjötig låt, men fin, å sjukt nice video! 😉

Kanske ska nämna vilket land som enligt alla odds tar hem segern? Armenien. Och gissa vad? Det är en ballad. Är den bra? Ja, men inte direkt outstanding enligt mig. Det bästa med den är den stundtals maffiga musiken.

SÅ TAGGA ESC NU, PEEPS !!! Semifinaler 6/5 och 8/5, och grand finale på lördag 10/5 !!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.