ESC 2014 – resultat

ESC 2014 – resultat

ESC2014_winners_press_conference_11_crop-600x400 conchita wurst

Jag är nöjd med vinnaren Conchita Wurst, MEN om inte hon/han hade sett ut som hon/han gjorde (nej, jag vägrar använda ordet “hen”) så tror jag faktiskt inte att Österrike hade vunnit. Conchita’s röst är to die for, och låten är bra, men inte SÅ bra… Dock fanns ingen överlägsen vinnare “a la Loreen”, och jag är faktiskt förvånad över hur många BRA bidrag som var med i årets ESC-final!!! Efter att ha hört låtarna igen så är det några som verkligen har fångat mig:

The Common Linnets – Calm after the storm (Nederländerna)
…som det stora Dolly Parton-fan jag är så är jag helt såld på denna. Värdig till andraplatsen!

Firelight – Coming Home (Malta)
Sebalter – Hunter of Stars (Schweiz)
Tinkara Kovač – Round And Round (Slovenien)

…och sen har jag faktiskt börjat gilla Armeniens bidrag (Aram MP3 – Not Alone), men den höll inte live. Sanna Nielsen gjorde ett fantasiskt jobb i Köpenhamn och förtjänade verkligen tredje-platsen! Men hur kunde Israel’s (Mei Finegold – Same Heart) åka ut i semin!? NOT cool…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.