Dags för ESC-final 2018

Dags för ESC-final 2018

Insåg nyss att jag inte skrev något om Eurovision 2017, men avskydde det svenska bidraget (Dressman-reklamen med Robin Bengtsson), så kan bero på det… Är lika icke-förtjust i årets svenska bidrag (skäms halvt ihjäl när jag ser/hör det), MEN däremot så är det flera bidrag i ESC-finalen som jag faktiskt gillar! Woohoo – plötsligt händer det!? 😀

Så, mina favoriter i årets ESC-final är följande:
(skriver favoriterna i den ordning de uppträder ikväll – inkl. startnummer)

4. LITAUEN: Ieva Zasimauskaitė – When we’re old
11. TYSKLAND: Michael Schulte – You let me walk alone
15. DANMARK: Rasmussen – Higher ground
…två rödhåriga dudes på rad i favvo-listan… 😉
22. ISRAEL: Netta – Toy
…är detta årets vinnare!?

Övriga låtar som jag tycker är riktigt bra i sammanhanget*:
06. Estland: Elina Nechayeva – La forza
13: Frankrike: Madame Monsieur – Mercy
18. Bulgarien: Equinox – Bones

*med tanke på kvalitén som ESC-låtar oftast har.

CYPERN är tippad vinnare innan ISRAEL enligt oddsen, men jag tycker att låten är rätt mainstream/mellanmjölk/tråkig. Snyggt nummer (svenska dansare), men ja…
En favorit som INTE gick till final (helt stört) är RUMÄNIEN: The Humans – Goodbye… Aaargh!!! Det bidrag som är tippat sist, SERBIEN, fastnade jag faktiskt för under semifinal 2. Eller rättare sagt; jag fastnade för tjejens sång – låter som något ur Gladiator. Vackert.

Lite angående våra svenska kommentatorer, Sanna Nielsen och Edward af Sillén = SÄMST!!! Jag tycker inte att de ska ge några personliga åsikter – lämna det åt alla sociala medier som går varma under tiden istället! Ett exempel på idiotkommentar av Edward i semifinal 1 efter Greklands bidrag: “Lika chanslös som Sean Banan på ett högskoleprov” – Sina Samadi, som Sean Banan egentligen heter, hade tydligen toppbetyg i skolan vilket gör kommentaren ännu mer idiotisk.


SLUTKOMMENTAR:

Jag är nöjd (say whaaaaat)! Danmark, min absoluta favorit, fick dåligt med röster från jurygrupperna, men av folket fick de 5:e mest röster (kan man formulera det så?). Israel tog hem hela skiten – heeelt okej för mig! 😉 Mina favoriter placerade sig följande: 1. Israel, 4. Tyskland, 9. Danmark, 12. Litauen

Ett svar på ”Dags för ESC-final 2018

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.