Om mig

[text in English]

Hejhej! Charlotte heter jag.

Har länge bloggat om min kamp mot ätstörningar av alla de slag, men nu när jag äntligen har blivit “friskförklarad” så vill jag inte skriva om ätstörningar i själva bloggen. Istället har jag valt att göra separata sidor (se menyn ovanför) med information om ätstörningar och även en liten historia om hur ätstörningarna påverkade mitt liv under drygt åtta år, samt hur kroppsnojan levt med mig ända sedan dagis. De flesta vet att ätstörningsproblematiken har blivit värre de senaste åren, och jag tycker att det är förjävligt att det pratas så lite om detta i svenska skolor.

Så vad gör jag nuförtiden då? Ja, jag tänker inte spendera mer tid på något rehab iallafall! Mitt största intresse är djur och natur, så jag försöker åka upp till mitt lantställe i Bohuslän så mycket som möjligt. Där pysslar jag om en underbar häst* som jag känt sedan hon föddes (då var jag 8 år gammal). Min dröm är att skaffa en egen häst i framtiden, men så länge jag bor i Göteborg får jag nöja mig med min älskade lilla pissekatt, vilket inte är fy skam det heller! ♥

* fram tills den hemska dagen, fredagen den 13:e november, var det två fantastiska hästar (se bilden här nedanför). Kommer alltid kännas konstigt att det “bara” är en av dem kvar.

Mina älsklingar!

Jag började plugga Ämneslärarprogrammet HT14, med inriktning på åk 7-9 (matematik, biologi, fysik), på Göteborgs Universitet. En liten tanke med det var att i biologin kunna ta upp ätstörningar i förebyggande syfte, precis som man gör med sexualkunskap, och detta trots att vissa anser att “ätstörningar inte ska nämnas”. Bullshit säger jag! Efter ett år på universitetet tog jag ett break (truth to be told; lärarprogrammet är kaos) och fick istället ett heltidsvikariat som fritidspedagog på en låg-/mellanstadieskola i västra Göteborg. Trivs helt fantastiskt bra! Sen är det rätt mycket trevligare med månadslön än att leva på studiebidrag… Parallellt med detta så är jag BodyCombat-instruktör på Nordic Wellness och jag jobbar även som säkerhetspersonal på konserter, festivaler och större event runt om i landet.

Alla har vi en liten nörd inom oss, och mitt nördigaste intresse är Melodifestivalen, haha! Har aldrig missat det hittills. Brukar kalla det för “min religion” (även om 98% av bidragen är riktigt kassa – varje år).

Dessutom är jag distributör av YOR Health. Samarbetar med några extremt framgångsrika affärsmän i Australien, och vi håller tillsammans på att lansera företaget i Sverige. Hur spännande som helst! 😀 Nyfiken på vad jag gör? Vill du vara med? Läs detta inlägg och kontakta mig om du är intresserad! Rock on!

P.S. Jag blir jätteglad om DU “gillar” min Facebook-sida! 🙂


About me

Coming soon…