Galen i paj!

Har fått lite paj-feber… När det gäller matlagning har jag oftast vääääldigt dåligt tålamod. Att koka potatis anser jag vara ”långkok” (vilket Jerry som är utbildad kock tycker är hysteriskt roligt). När man kommer hem från jobbet och är dödstrött vill man helst att maten redan ska vara klar eller ta max 10 minuter att tillaga, men det funkar ju inte riktigt så. Nu har jag dock fått vila i några dagar, vilket resulterat i lite ny energi − helt fantastiskt. Så, jag har velat ”slösa” energin på att laga riktigt god mat till Jerry (och mig), och den maten har blivit……paj! 🙂

Nu de senaste 3 dagarna har jag lagat paj två gånger (oopsie) med broccoli i båda, och jag tycker att de blev så jäkla goda, så jag lägger upp recepten här på bloggen. Jag har utgått från recept som jag hittat online, men så har jag ändrat liiite efter eget tycke och smak! 🙂 Till pajerna har jag använt en pajform som är ca 25 cm i diameter.

Har använt ”samma” pajdeg till båda recepten, så vi börjar med den!

Ingredienser:
100 gram smör*
2,5 dl mjöl*
en msk vatten
paprikapulver (hur mycket jag brukar ta vet jag inte riktigt, men tillräckligt så att du ser en liten ändring på degens färg)

*svenskt, ekologiskt

1. Tärna kylskåpskallt smör i en bunke
2. Häll i mjöl och vatten, och knåda snabbt ihop till en deg
3. Tryck ut degen i en pajform och nagga den med en gaffel.
4. Baka pajskalet mitt i ugnen (175 grader, ca 10 min)
5. FYLL PAJEN! 😀


 

Broccolipaj med fetaost och soltorkade tomater (vegetarisk)

@Fetaost-broccolipaj-hellbird_se
Ingredienser:
2 ägg (från frigående höns UTOMHUS – VIKTIGT!!! Välj eko!!!)
2,5 dl matlagningsgrädde
10 st broccolibuketter (jag tog frysta som jag kokade en snabbis innan)
2 dl tärnad fetaost (motsvarar ungefär ett paket på 150 gram)
1 dl soltorkade tomater – dela stora bitar! (jag använde såna som låg i olja och kryddor)

1. Fixa pajdegen enligt receptet ovan! 🙂
2. Vispa ihop ägg och grädde. Häll i lite peppar (det stod vitpeppar i originalreceptet, men jag använde svartpeppar vilket jag gillar bättre).
3. Lägg broccoli, fetaost och soltorkade tomater i pajskalet.
4. Häll försiktigt över äggstanningen.
5. Grädda i mitten av ugnen (200 grader, ca 40 minuter).


 

Broccolipaj med bacon

@Bacon-broccolipaj-hellbird_se
Ingredienser:
1 pkt bacon (ca 140 gram, välj eko)
200 gram broccoli (jag tog ca 8-10 frysta små buketter som jag kokade en snabbis innan)
150 gram riven ost
3 ägg (från frigående höns UTOMHUS – VIKTIGT!!! Välj eko!!!)
2,5 dl matlagningsgrädde
1 krm grovmalen svartpeppar
1 tsk basilika
lite salt

1. Fixa pajdegen enligt receptet ovan! 🙂
2. Skär baconen i bitar och stek dem.
3. Fördela broccoli och bacon i pajskalet. Lägg över den rivna osten.
4. Vispa ihop ägg, grädde och kryddor – häll försiktigt äggstanningen i pajskalet.
5. Grädda i mitten av ugnen (200 grader, ca 30 minuter).

Bon Appétit

Vackra underkläder för kvinnor från Miss Mary of Sweden.

Hög kvalitet som formar & håller in. Finns i stora storlekar.
www.missmary.se

Skriv en kommentar